"Páratlan médiafigyelem kísérte a busztragédia fejleményeit az elmúlt napokban, ebből jócskán „kaptak” azok is, akiknek most csak a saját veszteségeikre kellene koncentrálni. Szőke András gyermekpszichológus szerint méltóságot sérthet az érintettek körüli médiazaj, amelynek közeli csillapodása után kezdődhet az igazi feldolgozás. A közösségekben generációkon át öröklődhet egy ilyen tragédia emlékezete."

 
VH, 2017. január 28.


"Sosem felejthető" címmel olvashatja munkatársunk, Kertész Anna interjúját Szőke András gyermekpszichológussal a január 21-i veronai busztragédia következményeiről.

A Vasárnapi Hírek összeállításában bemutatjuk a példátlan összefogást, amely a tragédia után  alakult. Forródrótot hozott létre a Magyar Pszichiátriai Társaság, amellyel a veronai balesetben elhunytak hozzátartozóinak, túlélőinek, osztály- és iskolatársaknak, tanároknak igyekeznek segíteni.Kőműves Anita egy évtizedekkel ezelőtti rettenetes buszbaleset máig ható következményeiről - derékba tört életekről, családok több generációra kiható, örökre megváltozott pályájáról - készített beszámolót "Mire elég negyvenöt év?" címmel.
A cikkben azt is bemutatja, milyen nagy jelentősége volt annak, hogy egy tévéstáb harmincrészes sorozatot készített a balesetről és az érintettek sorsárólÉrthetetlen tragédia - Sosem felejthető - Mire elég negyvenöt év? - Összeállításunk a január 28-án megjelent, friss VH-ban.
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!