Itt az újabb tízezres Erzsébet-utalvány és a még erre kétezer forintot rá is pakoló gázszámla-jóváírás. Választási malac? Reméljük!

A kifejezés ugyanis nem onnan ered, hogy a választások előtt teletömik a népet, hanem azt a malacot jelöli, amely már nem szopik, mert épp elválasz- tották az anyakocától. Megvan már a magához való esze. A választók- ról pedig ennél sokkal többet is feltételezhetünk, ezért remélhetőleg helyén kezelik a Fidesz cseppet sem váratlan ajándékát. Nem mintha nem jönne túlságosan is jól ez a pénz a magyarok többségének, csak épp végtelenül olcsó az egész, már ha eltekintünk a költségvetéstől. Ez esetben marad a csutka üzenet: Nesztek, itt a pénz, aztán szavazzatok ügyesen!

De legalább ebbe az egy mesébe nincsenek belerángatva az ille- gális bevándorlók.
Mert egyébként képtelen ettől a kényszerétől szabadulni a kam- pánygépezet. A hét elején Orbán Viktor a Józsefváros című lapnak nyilatkozva ideológiát is kerített ehhez: „A nem keresztény kultúrákból – Afrikából és Ázsiából – származó látványos erődemonstráció, ame- lyet megtapasztaltunk 2015-ben, mindenkit ráébresztett arra, hogy gondolkodásmódot kell változtatnunk. Fontos a gazdaság, az egész- ségügy, az oktatás, a városfejlesztés, de semmit sem érnek ezek az eredmények, ha közben elveszítjük a saját kultúránkat. A nyugat-euró- pai nagyvárosi polgárok ugyanott élnek, ahol eddig, de a világ egyszer csak átalakult körülöttük, és kezdik idegennek érezni magukat a saját közegükben” – mondta. És Lázár János már indult is Bécsbe, hogy a hatalmas hódmezővásárhelyi bukás után rátermettséget bizonyítson. Azonnal talált egy kerületet, amiről Facebook-videóban deklarálta, hogy elárasztották a bevándorlók, nyomukban pedig a bűnözés, a kosz. Érdemes idézni: Itt már csak fehérek és keresztények, idős nyug- díjasok vannak, mindenki más bevándorló.
A mondat nyelvtanilag sem korrekt, érdemben pedig végképp nem. Hogyan tudta megállapítani Lázár János, hogy a fehérek, akiket lát vagy akiről hallott, keresztények, és nem mondjuk ateisták, zsidók vagy buddhisták? Illetve miből gondolta, hogy a nem fehérek nem ke- resztények? A keresztény ember színe a fehér lenne? És az ötszázmillió afrikai keresztény? Ha átjönnek Európába, a hitüket, a vallásukat is elveszítik?
A Facebook levette a videót, mert így tesznek minden tartalom- mal, amelyben faji, etnikai, vallási, nemzetiségi hovatartozás, nem vagy fogyatékosság miatt támadnak embereket. A sok bejelentés miatt vizsgálódtak, majd visszatették a filmecskét. A kettő között a kormányzat azzal vádolta Zuckerbergéket, hogy beavatkoznak a ma- gyar választási kampányba. Az most futhat tovább a maga sajátos értékvilága szerint.
Ezeket meghatározóan a kormánypárt alakítja, amely csak gigászi ellenfeleket hív ki, hogy velük szemben a nemzetet védhesse, belső el- lenlábasait pedig az óriások harcára való tekintettel szó és vita nélkül félrerugdossa. Ha az ENSZ menekültügyi főbiztosa szisztematikusan rasszistának és idegengyűlölőnek minősíti a magyar kormányfő poli- tikáját, akkor beavatkozik a választási kampányba és mondjon le, ha az unió elkészíti éves jelentését az országról és az nem csupa tömjén és mirha, az is a sorosisták melletti beavatkozás. A Facebook, mi mást tenne, beavatkozik. Nyilván a pápa is, hiszen részvétet kér a menekü- lők számára. És persze maga Soros, akire már Fico szlovák miniszter- elnök is rákapott az államfőjével való harcában felbujtóként láttatva.
Ahol ilyen gigászok harcolnak, nyilván belefér az a szélhámosko- dás is, mellyel csak az utóbbi napokban a Fidesz ráolvasta az LMP-re, hogy bérlakásprogramjával bevándorlóknak akar otthonokat terem- teni, Németh Szilárd csepeli választási ellenfelét, Szabó Szabolcsot tüntető migránsok vállára photoshopolja, a miniszter grillezett skor- piókkal fenyeget, Szili Katalin és Morvai Krisztina pedig közös könny- cseppekkel ad hálát azért, hogy végre Békemenet indul a migránsok- kal szembe.
Sokszor nem is akarunk hinni a szemünknek a nevetségességek láttán, pedig valójában ezek alkotói röhögnek rajtunk. Csupa olyan történetük van, ami a migránskérdésre és a nemzeti szuverenitásra megy ki, és úgy gondolják, ha címeres mezben vonulnak ki a pályára, bármi belefér, velük lesz a közönség. Mindenki más meg csak szűköl- jön sportszerűségről, a játék szabályairól. Mit számít, ha a politika csak a győzelemről szól? Ennek jegyében levágják a választási mala- cot és azonnal fel is falnák. A gazdák meg csak egymás közt mondo- gatják: de hát nem is az övék.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!