Nehéz eldönteni: adakoznak vagy adót kerülnek? Filantrópok, akik szívükön viselik a világ és a jövő generációinak sorsát vagy csupán a látszat kedvéért karolnak föl nemes célú ügyeket? A világ leggazdagabb emberei közül Bill Gates és Mark Zuckerberg is nagy bejelentést tett.

 
Zuckerberg felajánlása vagyonmentés, vagy a világ eddigi legnagyobb jótékony cselekedete? - Fotó: Michael Kovac, Europress/Getty Images

A Vasárnapi Hírek munkatársai, Szabó Kata és Rácz I. Péter "Vagyonuktól szabadulnak?" címmel a Facebook alapítójának óriási sajtóvisszhangot keltő bejelentéséről készítettek összeállítást.

A cikkben szó esik Bill Gates jótékonysági tevékenységéről, az eddigi Zuckerberg-akciókról, így Priscilla Chan a figyelemre méltó Chan Zockerberg Initiative szervezetének munkájáról - és az adóelkerüléssel kapcsolatos kétkedő hangokról is.

A friss VH-ban listát is talál a világ leggazdagabb embereinek rendkívüli jótékonysági felajánlásairól is. Összeállításunkban szerepel Soros György, Al-Valíd bin Talal, Olav Thon, Paul Ramsay - illetve Demján Sándor nagy hazai visszhangot keltő gesztusa is.

"Vagyonuktól szabadulnak?"  - cikkünk a friss VH-ban
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!