A Vasárnapi Hírek ajánlatai július másodikán.

 
Verspark, azaz zenés irodalmi est Grecsó Krisztiánnal és Kollár-Klemencz Lászlóval saját verseikből


ÉVFORDULÓ

Verspark, azaz zenés irodalmi est Grecsó Krisztiánnal és Kollár-Klemencz Lászlóval saját verseikből.
A dalszerző, frontember (Kistehén) és az író közös estjén előkerül ihlet és barátság, szerelmek és szeretők, maradás és menekülés, remény és lemondás. Mindez közös dalokban, új novellákban.
A zenés kalandozás különlegessége, hogy Kollár-Klemencz László prózaíróként, Grecsó Krisztián pedig dalszerzőként is bemutatkozik.
Szent István park, július 2., 19 óra, ingyenes


25. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál.

Koncertek, borbarát-találkozó és főzőverseny, csupa boros finomsággal – ez a jubileumi fesztivál törzse, melyre némi foci és rendhagyó templomi koncertek teszik fel a koronát. Pakson a blues hazai doyenjei, Török Ádám, a Deák Bill Blues Band és Szekeres Tamás mellett számos nemzetközi formáció élteti egy héten át a blue note-ot, a munkadalokat, no és persze a sörhabos spiritualitást.
Paks, július 3–9.


FOTELBÓL
Az m3-on újraindul a Humberto cirkusz történetéből kreált csehszlovák tévéfilmsorozat, amely a nemzetközi hírű cirkuszdinasztia több nemzedékének sorsán keresztül tárja elénk a cirkusz varázslatos világát. Lovak, akrobatika, szerelmek és csalódások, nem utolsósorban pedig Karel Svoboda muzsikája. Ha valakinek nem ugrana be, ő követte el a Nils Holgerson-rajzfilm zenéjét, és Karel Gott is neki köszönheti a Lady Karnevalt.
Humberto cirkusz, csehszlovák tévéfilmsorozat, 1988.,
1. rész., 52 perc. m3, július 2., vasárnap 15.50ÉVFORDULÓ
32 éve mutatták be a Vissza jövőbe-trilógia első részét, amelynek alapötlete Bob Gale producer fejében pattant ki: vajon milyen lenne, ha az ember egyszerre és ugyanannyi idősen járhatna iskolába a saját apjával? Pusztán a forgatókönyv egyik stúdiót sem érdekelte, csak akkor figyeltek fel rá, amikor a rendező, Robert Zemeckis 1984-es filmje, A smaragd románca nézettségi rekordokat kezdett döntögetni.
A film 1985. július 3-án debütált, még abban az évben elnyerte a legjobb sci-fiért járó Hugo- és Szaturnusz-díjat, az Academy Awardson is tarolt, és jelölték Golden Globe-ra is. Ikonikus kellékei, a légdeszka és az önbefűzős tornacipő máig megdolgoztatja a feltalálók kreativitását.


EZT LÁTNI KELL!

A Múzeumok Éjszakája óta teljes arzenállal fogadja a látogatókat a Liszt Ferenc repülőtér felüljárója mellé költözött Aeropark.
A magyar polgári légi közlekedés legjavát felvonultató gyűjtemény egy nagyjából 40 éves időutazásra invitál: a Malév legelső Li–2-es típusú repülőgépétől egészen a híres „nagyvasig”, vagyis a Tupoljev TU–154 B2-ig kalauzolja az utasokat. A repülés- és járműtörténeti kiállítás több földi kiszolgálójárművet és jó néhány kiszerelt repülőgép-hajtóművet is bemutat.
A megújult Aeropark mostantól egy kiszuperált AN–2-esből – kétfedeles szállítógép, itthon az „Ancsa” név ragadt rá – átalakított játszótéri mászókával, repülőgép formájú virágládákkal és egy kisebb méretű, 20 méteres, ám teljesen valósághű kifutópályával is büszkélkedhet, ahol bárki szárnyakat kaphat. Még ha csak képletesen is.
Az Aeropark szervezésében továbbra is folytatódnak a Malév 5 éves elszállásának évfordulója alkalmából bevezetett autóbuszos reptértúrák, amelyeken egy a Malév Air Tours színeire festett Ikarus 250 típusú autóbusszal lehet behajtani a légi közlekedés földi kulisszái mögé.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!