Nyakunkon a szilveszter, úgyhogy idén sem úszhatjuk meg a virslievést.
Tízféle virslit vizsgáltak meg szerkesztőségünk munkatársai vakteszten. A kóstolók a következő szempontok alapján pontozta a virsliket (1-10-ig): illat, állag, roppanásfaktor, külcsín, fűszeresség, hús érzet. Mind a tíz tételt ugyanolyan módon tálaltuk: egy percig főztük, forrásban lévő vízben. A tételek közül mindössze a baromfivirsli volt műbélbe töltve, a többi „héjastul” volt ehető.
A megvizsgált virslik és a pontszámok Nagy Szilveszteri Virslitesztünkben találhatók - amely a Vasárnapi Hírek december 28-i számában olvasható.
A maximális 60 pontot egyik virsli sem érte el, sőt 45 ponttal már nyerni is lehetett. A legalja összesen 10 pontot kapott a szubjektív tesztelés alapján.
Idézetek kóstolóink sóhajaiból:
„Egytől egyig elsózott áru, aggasztó, hogy mit próbálnak leplezni ezzel!”
„Nem akarok többé virslit enni, büdösek, rondák!”
„Elgondolkoztató, mit meg nem eszik az ember, ha éhes…”
A részletek a VH friss számában.
------------------
Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!