MEGKÉRDEZTÜK...
...Kormos Anett humoristát, újságírót, írót, a 8 éves Anna és a 7 éves Emma édesanyját.

 
Kormos Anett

– A wmn.hu-n beküldött gyermekrajzokat elemez; a saját gyermekeinek rajzaiból mit szűrt le, mennyire harmonikus a csemetéi családképe?

– Szögezzük le mindjárt, hogy ezek vicces elemzések, melyeknek célja a felnőtt olvasók szórakoztatása, nem pedig a készítő gyermek lelki sérüléseinek feltárása. Nem rendelkezem gyermekpszichológusi diplomával, és eszem ágában sincs belekontárkodni ebbe a tudományba. Azt pedig csak remélni merem, hogy ha a gyerekeim lelkével/lelkében baj lenne, azt nem a rajzaikból tudnám meg.

– Milyen feltételekkel engedi a gyermekeit a számítógéphez?

– Nincsenek eltiltva tőle, sőt még tabletjük is van, de csak korlátozott időtartamban használhatják ezeket. A nagyobbik lányom szerencsére nem is fogékony a kütyükre, a kisebbik az lenne, de egy társasjátékkal azért őt is el lehet téríteni. Szóval van, hogy hetekig elő sem kerülnek a tabletek.

– Ki a villámhárító otthon, ön vagy a férje?

– Nálunk nincs ilyen. Mindketten idegbeteg állatok vagyunk. Na jó, nem. De igyekszünk következetesek lenni, mert a gyerekek nagyon élelmesek, és ha észreveszik, hogy rés van a pajzson, azonnal megpróbálják szétfeszíteni. Úgyhogy többnyire megbeszéljük, hogy mit szabad és mit nem, és próbáljuk együttes erővel tartani a frontot.

– A lányai bírják a humorát, mondják, hogy „anya vicces”?

– Szerintem pontosan talán még most sem tudják, mivel foglalkozom. És ez nem is baj. Titokzatos homály övez, a lányaim pedig azt hiszik, amikor valaki megállít és autogramot kér vagy gratulál, hogy anya valami nagy ember. Én meg nyilván elmagyarázom nekik, hogy nem mindenki nagy ember, aki híres… csak anya… aki viszont csak korlátozottan híres, de ennek részleteibe már nem megyek bele.

Címkék: Anya-és-Apa

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!