Immár szexuális erőszak miatt nyomoz a rendőrség a Balaton Soundon ájultan talált lányok ügyében. Emlékeztetőül: a kanadai DVBBS duó múlt heti koncertje után a VIP-részlegben hét lány bulizott a csapattal, közös fotók is készültek. Négy lány a saját lábán jött ki az öltözőből, de hárman olyan rosszul lettek, hogy mentőt kellett hívni hozzájuk. Kettejüket kórházba szállították, egyikük szervezetében kábítószert mutatott ki a gyorsteszt. (Az egyik áldozat Bényi Ildikónak, az MTVA műsorvezetőjének gyereke.)

 
Képünk fesztiválillusztráció

A takarítók ugyan találtak használt óvszert az öltözőben, de kidobták, mert nem tudták, hogy bűnjel lehet. A zenészek rohanva távoztak a helyszínről. A rendőrök a reptéren érték utol őket, és bilincsben vitték őket a fogdába. Személyes dolgaik között drogra bukkantak, de hogy milyenre, azt nem hozták nyilvánosságra. Ha büntetőeljárás indul, a kanadai srácokat beidézheti a magyar bíróság, ha nem jelennek meg, nemzetközi elfogatóparancsot adhatnak ki ellenük. A zenekar folytatta turnéját, közösségi oldaluk azonban nem aktív. A hét elején az index. hu-nak e-mailben azt mondták: nagyon sajnálják a történteket, de nincs közük az ügyhöz.

A Balaton Sound szervezői Facebook-oldalukon közölték: a rendőrség szexuális erőszak gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz. „Mind szervezői, mind emberi szempontból elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egy ilyen eset előfordulhatott. Az elmúlt napokban rengeteg hír, vélemény és spekuláció jelent meg a sajtóban és a közösségi oldalakon az üggyel kapcsolatban, miközben a tények teljes felderítése jelenleg is folyamatban van. Mindez megerősít minket abban, hogy a DVBBS augusztusi fellépése a Szigeten nem vállalható.

A koncert lemondása természetesen nem jelent – nem is jelenthet – állásfoglalást abban a kérdésben, hogy a történtekért az előadókat terheli-e jogi felelősség, hiszen az események ilyen értelmű tisztázása kizárólag a rendőrség kompetenciájába tartozik” – olvasható a szervezők közleményében.

Ahogy ilyenkor, a megdöbbentő és tisztázatlan esetek kapcsán lenni szokott, a közösségi oldalakon elindult az észosztás. Sokan halálbüntetést szabnának ki a zenészekre, mások viszont a lányok felelősségét firtatják.

Egyes hírek szerint a lányok elájultak és egy biztonsági őr elállta a fiúk öltözőjének ajtaját, állítólag a fesztivál biztonsági főnökét sem engedték be.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!