Fánk hömpölyög a fővárosi Arany János utcán. Fizetni nem kell – Vajna (néhai Andy) András neje a donátor. Adakozik az új oligarcházia, egész napon át ingyen cuppog a csokis, vaníliás máz az ajkakon (szigorúan marketing alapon – most nyitott Tímea asszony üzlete - szombati hírek szerint már be is zárt - a szerk.). Biztonsági őr kommandírozza a fogyni nem akaró potyasort. Juppikíváncsiság és éhségfeszülés felváltva az arcokon – a sajtó szegényember- forma borzas férfira repül rá, mindenki kamerájára tűzi. Őt fánkért hozta a gyomra, a hipszter középiskolást inkább az izgatja, hogy csak kinyomtatni tudja a róla készült fánkszelfiket, és nem lehet ingyen wifin feltolni az Instára.

 
 

Ő itt a reprezentatív minta, Vajnáné nem fánkot árul: életérzést. Ezt jól teszi, mert a fánkja behányós. Önmagát viszont sikerrel értékesíti: hatalmi gőgtől dagadó, állami potyából hízó, celeblétben tetszelgő márka az övé. Testi valóját nem mellékeli a plebs-promócióhoz, élőben csak a VIP-vendégek tekinthették meg, no meg a TV2 nézői képernyőn szűrve, mert férje híradója hírként tálalta a fánkolda nyitását.

Nincs ebben semmi rossz, a lehetőséget meg kell ragadni, ha már adóforintok milliárdjaiból tévét nyúlt az ura, miért fizetne Tímea a hírverésért.

Ez az, ami összeköti a várakozókat és a fánkasszonyt: a potya mindenek felett. Így amíg nincs Vajna-édesség, az ácsorgok magától értetődő természetességgel fogadják az MSZP-s aktivisták által kínált mutyimentes fánkot. És miközben kidagadt pofazacskóval őrlik az antikorrupciós édességet, morzsadús fröcsögéssel köpködik a „vesszen az elit” feliratú kartonnal protestáló aktivistát.

„Bekattant ez, miért vesszen; azért mert ő semmit nem ér el az életbe, itt veri a nyálát” – sziszegnek a szitkok. Majd egy kopott fiatalasszony még hozzáteszi: ő már rég kitalálta ezt az egész fánkosdit, és persze jobban csinálná, mint a Timi – csak neki nincs olyan nagy szerencséje, mint a Vajna.

Mr. Funk fánkja olyan, mintha állami közbeszerzés
keretében készítették volna. Középsilány tészta,
gejl cukormáz – semmi rafinéria. Ennél ilyen
árfekvésben – négyszáz forint alapfánk – csak
jobbak vannak a belvárosban. Az egyetlen
hozadéka a Mr. Funk megnyitásának,
hogy végre tudható, mit csinál Vajna Tímea.


Szombat délelőtt a Velvet Celebügyi blogján, majd rövidesen az internetes sajtó  számos portálján megjelent az új információ:
"Bár tegnap még az is cukormérgezést kapott, aki csak a híreken keresztül ízlelt bele a Mr. Funk kínálatába, a nagy hírverés után máris bezárt Vajna Tímea fánkozója."

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!