Hatalmas robbanásokról számolt be a világsajtó március 22-én, kedden reggel a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtérről. Terrortámadás történt, a repülőtér indulási oldalán. Beszámolók szerint az American Airlines járatra várakozók vannak az áldozatok között.

A közösségi médiában azonnal megjelent felvételek szerint a rombolás hatalmas. A repülőteret lezárták, a körzetben a vasúti közlekedés is leállt, evakuálják, folyik a mentés.

Röviddel a reptéri támadás után robbanás történt a belga főváros metróvonlánal Maalbek állomásán is, a hivatali negyedben, az EU központi intézményeinek közvetlen közelében. 

A március 22-én, kedden Brüsszelben elkövetett terrortámadások okozta három robbantás során 14 ember halt meg a repülőtéren és 20 fő a metróban elkövetett merényletben. Száznál több a sebesültek száma. Terrorelhárítók lepték el a Kossuth teret.

Kedd délutánra hivatalosan is 34-re emelkedett a brüsszeli merényletsorozat halálos áldozatainak száma.

 A ma reggeli három robbantás során a repülőtéren 14 fő halt ,meg az uniós negyed metrószakaszán 20-an haltak meg. Kedd kora délutáni hivatalos adatok szerint a két helyszínen összesen 34 ember halt meg, több mint 130-an megsérültek.

Brüsszel polgármestere a metróban elkövetett merénylet kapcsán bejelentette: az áldozatok száma 20 halott, 106 sérült. Korai azonban még arról beszélni, pontosan hány áldozatot követelt a reggeli merényletsorozat - tette hozzá Yvan Mayeur, emlékeztetve arra, hogy kritikus állapotban szállítottak kórházba sebesülteket, sajnos a halálos áldozatok száma még tovább nőhet.

Maggie de Block egészségügyi miniszter a korábbi támadás mérlegéről elmondta: a zaventemi repülőtéren 14 ember halt meg,  és 81-en megsérültek.


Részletek a BBC-n:
Brussels Zaventem airport rocked by two explosions

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!