Nem engedték be a cannes-i fesztiválpalotába a lapos sarkúban érkező nőket, köztük több idős hölgyet sem, akik egészségügyi okokra hivatkoztak

 
Fotó: Yves Herman, Reuters

 Az Amy Winehouse-ról dokumentumfilmet készítő Asif Kapadia brit rendező feleségét végül mégis beengedték, ahogy Valeria Richter filmproducert is, akinek először szóvá tették a sportcipőjét. A hölgy egyik lábát részlegesen amputálták, ezért nem tud magas sarkúba bújni, tőle aztán elnézést kértek a szervezők. A többieknek állítólag azt mondták, menjenek el megfelelő lábbelit venni.

Bár ezt többen szóvá tették a Twitteren is, a szervezők cáfolták, hogy ilyesmi történt volna, de a szigorú dress code-ra hivatkoztak, mely a férfiaknak előírja a csokornyakkendőt és a szmokingot, a hölgyeknek pedig az estélyit és a hozzá illő cipőt a vörös szőnyegen. A férfiak közül is többeket visszafordítottak, mert nem fekete cipőt viseltek, másokat viszont jachtcipőben is beengedtek. Denis Villeneuve kanadai rendező a keddi sajtótájékoztatón bejelentette, tiltakozásképpen Josh Brolinnal és Benicio del Toróval együtt magas sarkúban fognak bevonulni Sicario című drámájuk premierjére.

Címkék: Cannes

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!