Az okos enged elvével élnek az október 23-i Nem tetszik a rendszer?! nevű tüntetés ötletgazdái. Egy órával korábban, 15 órakor kezdik az Erzsébet tér pesti hídfőjénél a Szabad Sajtó úton a zenével és szónokokkal tűzdelt programjukat, így kitérnek a Fidesz ugyanakkora és térben is igen közelre szervezett rendezvénye elől, megelőzve ezzel a várhatóan óriási tömeg keveredését és az esetleges provokációt.

A civilek tüntetésének programja még alakul, lesznek fellépő zenészek és szónokok is, hetven percesre tervezik a tíz fellépős műsort. Profi online közvetítést ígérnek, külföldi szerverről. A március 15-i tüntetésen tízszer annyian voltak, mint ahányan a Facebookon jelezték részvételüket. A jövő vasárnapi rendezvényen a márciusi 30 ezer érdeklődőnél jóval többre számítanak.

A Fidesz 23-án 16 órára az Astoriához várja híveit. Programjuk egyelőre nem ismert. Hogy a miniszterelnök jelen lesz, még kérdéses, mivel október 23-án tartják az EU-csúcsot Brüsszelben.

„Álljon meg a menet! Tüntessünk együtt a kormány hibái ellen!” címmel tart október 19-én tüntetést az MSZP a Nemzetgazdasági Minisz­tériumnál.

A József Nádor téren tartja október 23-i megemlékezését a Jobbik 15 órától, majd fáklyás felvonulást tartanak a Magyar Rádió épületénél.

Közben a civilek egyesületbe tömörült része, az Egymillióan a Demokráciáért Egyesület felhív minden demokratikusan gondolkodó és a kultúra ügyét szívén viselő polgárt: tiltakozzon Tarlós István főpolgármester szakmaiatlan döntése ellen, az Új Színház igazgatójának leváltása miatt, és a művészekkel való szolidaritását fejezze ki azzal, hogy az előadások kezdetekor egy percre némán feláll székéből.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!