J. K. Rowling Dumbledore nevében írt levelet egy 15 éves amerikai lánynak, aki egyedül élte túl a családja lemészárlását Texasban. Cassidy Stay nagybátyja lelőtte a lány szüleit és négy testvérét.

 
J. K. Rowling Dumbledore nevében írt levelet Cassidy Stay-nek, egy 15 éves amerikai lánynak, aki egyedül élte túl a családja lemészárlását Texasban

Ő úgy menekült meg, hogy az első lövés után halottnak tettette magát – így is koponyasérülést szenvedett és elvesztette az egyik ujját.

Mikor kiengedték a kórházból, megköszönte a közösség, a mentősök és az orvosok segítségét, és közben J. K. Rowling hőse, a Roxfort varázslóiskola igazgatója, Albus Dumbledore szavait idézte: „A boldogságot megtalálod még a legsötétebb időkben is, csak jusson eszedbe felkapcsolni a fényt.”

Rowlinghoz is eljutott a hír, és személyesen írt levelet a lánynak – lila tintával, Dumbledore szavaival. Az ajándékcsomagba egy aláírt Harry Potter-könyvet, egy roxforti felvételi értesítőt, tanszerlistát és egy varázspálcát is tett.

Címkék: irodalom

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!