Hova menjenek haza? - Ismét sikerült magát lejáratnia Sarah Palin egykori alaszkai kormányzónak, aki a 2008-as amerikai elnökválasztás republikánus alelnökjelöltjeként hihetetlen tájékozatlanságával szerzett hírnevet. Most egy interjúban beszélt arról, hogy „bár imádja a bevándorlókat, egyetért Donald Trumppal, túl sokan vannak ebben az országban”.

 
Sarah Palin

Eddig még rendben is lett volna a dolog, de Sarah folytatta: „Mexikói amerikaiak, ázsiai amerikaiak, őshonos amerikaiak – megváltoztatják az Egyesült Államoknak az alapító atyák idejében létrejött kulturális képét.”

A riporter próbálta menteni a menthetőt, és felhívta a figyelmet arra, hogy ez érthető a mexikóiak vagy az ázsiaiak esetén, de az őshonos amerikaiak (angolul Native Americans) hova menjenek? Erre a konzervatív politikus azt felelte: „Menjenek vissza Őshonba (angolul: Nativia) vagy oda, ahonnan jöttek” – amitől a show házigazdája egy ideig köpni-nyelni nem tudott.

A bevándorlóellenes szólamok azonban úgy tűnik, tetszenek az amerikaiaknak: lassan fej fej mellett áll a demokrata Hillary Clinton és a republikánus Donald Trump támogatottsága. Míg Hillaryé folyamatosan csökken, addig Trumpé egyre nő.

Címkék: USA, idegenellenesség

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!