ÍGY IS LEHET – 02. 19., VASÁRNAP

Kocsonya, illusztráció - Fotó: Habik Csaba

- – Kép 1/4

Tetováló Találkozó
Lurdy-ház

Csak annak, akit nem zavar, sőt élvezi, ha
színesre, formásra, alakosra varrják a bőrt.


Kocsonyafesztivál
Miskolc
Péntek óta tartó ünnep a korántsem hagyományos
kocsonyáknak és rajongóiknak.

Külön világ

Van egy ház Budapesten, a Gát utcában. A 3. számú. Régi épület, 1891-ben építették, de nem erről híres. Hanem arról, hogy itt született József Attila 1905. április 11-én. Ma pedig arról, hogy itt található a József Attila Emlékhely. Vagyis minden, ami a költő élete és költészete, minden, ami élete és halála. Több mint irodalmi kitérő annak, aki ellátogat ide: személyes tárgyakon és iratokon keresztül maga a 20. század első fele. Történelmi utazás Ferencvárosban.

József Attila Emlékhely. Budapest, Gát utca 3.
---
ZÖLD GOMB 

Ez történik, ha egy ügyész a politika világába vágyik. Az oda vezető út nem éppen a jogszabályokon keresztül vezet. Mire hősünk ráébred arra, hogy vágyai fogságából csak úgy szabadulhat, ha mindenkit átver. Legfőképpen önmagát. Mert ha magunknak hazudunk, az olyan, mintha folyton igazat mondanánk másoknak. S ha nekik hazudunk, akkor magunkat már be sem kell csapnunk. Élethű társadalmi korrajz a 21. század bármelyik nyugati típusú országából.

Titkok hálójában. Amerikai filmdráma, 2015. 103 perc. Rendező: Mora Stephens
HBO, 2017. február 19., vasárnap 21.35JOHANN HÖLZEL - 1957. FEBRUÁR 19.
Úgy élt, ahogyan csak kevesen mertek. De ha nem lettek volna önpusztító napjai, évei, talán nem is alkotott volna maradandót. Persze, kinek mi a maradandó. Ám Johann Hölzel azt alkotott a zenében. Impulzív volt és magába roskadó, a felhők fölé vágyott, mégis hagyta, hogy magához húzza a sötétség. Sikereivel önmagát zárta körbe. Mámorban, emlékeiben úszott akkor is, amikor 1998. február 9-én autójával karambolozott. Az osztrákok kedvence, a Der Kommissar és Rock Me Amadeus énekese, Falco 60 éve, 1957. február 19-én született.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!