ÍGY IS LEHET – 01. 08., VASÁRNAP


Adventi mesedélután
Parti Medve, Szentendre, Városház tér 4.

Advent ugyan elmúlt, de karácsony lesz idén is. Vagyis egy mesedélután mindig jó a Duna partján.


Síbörze
FMK, Budapest, Haller utca 27.

Akinek még nincsen sífelszerelése, az most vehet. De csak annak érdemes, aki el is megy síelni.


Dima karácsonya
Fővárosi Nagycirkusz

Akrobaták, zsonglőrök, görgő-, rúd- és levegőszámok.
Szombaton és vasárnap délután és este.


ZÖLD GOMB
 Bonyolultnak a legkevésbé mondható ez a film, viszont annál szórakoztatóbb. Főszereplője, Jean-Paul Belmondo harmincegy éves volt, amikor a filmet forgatták, vagyis sodró lendületű, kalandokkal teli mozit láthatunk – ami nem mellesleg gyönyörű brazil tájakon játszódik. A kalandok oka a régészeknek kedves agyagszobrocskák titkában keresendő – de nem hiányozhat a vágy igazi tárgya, a hősnő sem, a bájos Françoise Dorléac alakításában.

Riói kaland. Francia–olasz kalandfilm, 1964. 108 perc
Rendező: Philippe de Broca
Duna Televízió, 2017. január 8., vasárnap 13.50
 

 


Kívül-belül múzeum
Mindössze egyetlen utca, de az egyutcás falvaknál elég gyakori ez. Mondjuk, Hollókőn is csak az Ófalu ilyen látványos. Igaz, a húsvéti locsolással várni kell még egy  kicsit, de ilyenkor érdemes átsétálni széltében, hosszában. Egyrészt csendesebb a táj, másrészt jóval fagyosabb a levegő. Vagyis kis utazás a magyar múltba, ami ráadásul jót tesz a szívés érrendszernek is. Az Ófalu 67 háza 1987 óta az UNESCO örökségvédelme alatt áll.


Dima  karácsonya - Fővárosi Nagycirkusz 


1896. JANUÁR 8.
Bódult mámorban, betegen, nyomorban és magányosan halt meg 1896. január 8-án a világirodalom egyik legszomorúbb költője. Zsenialitását senki nem kérdőjelezte meg, viselkedése azonban gyakorta megbotránkoztatott másokat. Feleségét a nála tíz évvel fiatalabb Arthur Rimbaud iránti vonzalma miatt hagyta el, majd miután egy vita hevében meglőtte a fiatal költő kezét, börtönbe került. Megtért, de sem testi, sem lelki békére nem talált. Talán soha nem is lakozott benne csend. Csak düh és komorság. Paul Verlaine francia költő ötvenegy évet élt. Rimbaud ekkor már több mint négy éve halott volt.


 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!