ÍGY IS LEHET - 08. 28., VASÁRNAP

Illusztráció: Németh András Péter

- – Kép 1/4

Országos Csokoládé Fesztivál
Rákóczi út, Szerencs
A hétvégén utcát zárnak le az édességek kedvéért. Vagyis azok kedvéért, akik szeretik az édességet.


Vegetáriánus Fesztivál
Kőbányai Kulturális Központ,
Szent László tér 7–14., Budapest

Húsmentesen étkezők hétvégi találkozója. Itt megtudhatja, hogy a hal belefér-e az étrendbe.

Cipőben felesleges
Persze otthon, a kertben is lehet mezítláb járni. Sőt nem is árt, ha minél többet járunk cipő nélkül, hiszen – bár tény, a talpunk koszos lesz – más izmokat mozgatunk, ha talpra való nélkül egyensúlyozunk. Arról nem is beszélve, hogy mezítláb járva egészen más képet kapunk a talpunk alatt lévő világról. Szóval, ropogjon a levél a talpunk alatt, süllyedjen puha avarba, és járjunk fának puha kérgén.

Mezítlábas Park. Tabajd, Petőfi Sándor utca 2.
Bejárat a faluközpontban, Nepomuki Szent János szobra mellett 


 

1963. AUGUSZTUS 28. - MARTIN LUTHER KING HÍRES BESZÉDE A LINCOLN-EMLÉKMŰNÉL
„Van egy álmom: egy napon felkel majd ez a nemzet, és megéli, mit jelent valójában az, ami a hitvallásában áll: számunkra ezek az igazságok nyilvánvalóak; minden ember egyenlőnek lett teremtve.”
Martin Luther King, a faji diszkrimináció felszámolásáért küzdő baptista lelkész 1963. augusztus 28-án, a washingtoni Lincoln-emlékműnél mondta el híres beszédét, 1964. július 2-án pedig életbe lépett a diszkrimináció összes fajtáját tilalom alá helyező új polgárjogi törvény. Egy merénylő, James Earl Ray 1968. április 4-én lőtte agyon a tiszteletest, aki mindössze 39 évet élt. 

 

ZÖLD GOMB
Einstein és a romantika… Csak elsőre nehéz elképzelni, hogy a világ egyik legzseniálisabb elméjét nem csupán az elvont dolgok érdekelték. A film könnyed szórakozást ígér, s bár a romantikus kategóriába sorolták, nyugodtan lehetne a bölcsességek másfél órája is. Milyen jó volna, ha csak ennyire lenne bonyolult a világ, mint ebben a filmben – s ha a megoldások is ennyire emberiek lehetnének.

I. Q. – A szerelem relatív. Amerikai romantikus vígjáték, 1994. 95 perc. Rendező: Fred Schepisi.
Cinemax, 2016. augusztus 28., vasárnap 10.05 Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!