<h1>Busójárás - Fotó: Kállai Márton</h1>-
  <h1>Illusztráció - Shutterstock</h1>-
  <h1>Illusztráció - Shutterstock</h1>-

Busójárás - Fotó: Kállai Márton

- – Kép 1/3

ÍGY IS LEHET - 02. 07., VASÁRNAP

Busójárás
Mohács
Már javában tart, egész hétvégén, s bár ez télbúcsúztató,
jöhet még márciusra hó…


A hirdetőoszlop humoristái
Magyar Nemzeti Galéria, Budapest, Budavári
Palota
Semmi aktuálpolitika. Káldor László, Kassowitz Félix és Macskássy Gyula reklámgrafikái.

Sütve, főzve, töltve
IV. Budapesti Halfesztivál. Millenáris, Budapest, Kis Rókus u. 16–20. 2016. február 5–7.

Francia halleves, orosz kaviár, amerikai fish and chips, halkolbász és brutális méretű szegedi halbogrács – ami vízben úszik (kopoltyúval és uszonnyal), az megkóstolható a Millenárison. Itt azonban nemcsak a gyomor feszül – a karizom is: aki férfi (vagy nő), kifoghatja vizeink legnagyobb lakóját, a szürkeharcsát is. Persze a halóriás megakasztása, fárasztása és kiemelése csak virtuálisan gyakorolható, ám sütésének fortélyai élőben elsajátíthatóak. Akit csak a technológia érdekel, az a horgászfaluba vetheti be magát.

ZÖLD GOMB
Sokan úgy tartják, hogy ha szeretnének látni egy Turner-festményt, csak ki kell állni a ködbe, és mereven bámulni a gomolygó fehérségbe. William Turner azonban zseni volt. Egyszerre romantikus és lázadó, és ez nem csak a festményeire vonatkozik. Különc volt, egyesek szerint elviselhetetlen, miközben, a lelke mélyén ő is arra vágyott, hogy a köd mögött egyszer csak meglátja önmagát. S talán ettől félt a leginkább.

Mr. Turner. Angol életrajzi dráma, 2014, 145 perc.
Rendező: Mike Leigh. HBO, 2016. február 7., 11 óra

 

SINCLAIR LEWIS - FEBRUÁR 7.
Első regényét még Tom Graham álnéven jelentette meg. Akkor még nem tört irodalmi babérokra, csak pénzt keresett. Vékony volt, magas, és úgy járt, mintha folyton szél fújná. Egyre csak beszélt – de szerencsére írt is. Üzletelt Jack Londonnal, Pulitzer-díjat kapott Dr. Arrowsmith című regényéért, majd 1930-ban – első amerikai íróként – irodalmi Nobel-díjat a Babbitt című regényéért –„erőteljes és eleven, humorban gazdag és a típusalkotásban különösen kiváló ábrázolóművészetéért”. Sinclair Lewis 1885. február 7-én született Minnesotában, 65 éves korában Rómában érte a halál.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!