ÍGY IS LEHET – 06. 05., VASÁRNAP

Egyiptom – Az újjászületés kapujában. Dobó István Vármúzeum, Eger. Megtekinthető 2016. október 23-ig - Fotó: Komka Péter, MTI

- – Kép 1/4

Fonó Folkfesztivál
Diósgyőri vár, Lovagi Tornák Tere, Miskolc

Hétvégi zenebona, néptáncolás és minden, ami előhívható néhány húrból és ütőből.


Judafest Utcafesztivál
Kazinczy utca, Budapest
Zene, tánc, kirakodóvásár, főzőshow és ételkóstolás.
Díszvendég: Németország.


ZÖLD GÖMB 

A James Bond-filmek sorozatának egyik legkiválóbb epizódja. Sok tekintetben szakít a brit ügynök sármos, intelligens ábrázolásával, s miközben Daniel Craig alighanem a legkeményebb Bond, akit valaha láthattunk, a 007-es legemberibb arcát ismerhetjük meg a Skyfallban. Remek, akciódús film, nem csak James Bond-rajongóknak, hanem azoknak is, akik szeretnék megtudni, mitől is lesz valakiből kém.

Skyfall. Angol–amerikai akciófilm, 2012. 140 perc. Rendező: Sam Mendes. Duna, 2016. június 5., 21 óraJÚNIUS 5. - RAY BRADBURY EMLÉKÉRE
Gépíróként is dolgozott, újságot is árult, de amitől híressé vált, az az életszemlélete és a kitartása. Mindennap írt, olvasott, s bár a legtöbben úgy ismerik, mint a Fahrenheit 451, a Tetovált ember és a Marsbéli krónikák szerzőjét, mindig is az ember leglényegét kutatta, és nem félt attól, hogy emberként éljen. Egyszer azt írta, hogy „ha az intellektusunkra hallgatnánk, nem lennének szerelmi kapcsolataink”, és hitte, hogy hiába utazunk el más bolygókra, a megoldatlan problémáink elől nem menekülhetünk. Ray Bradbury 2012. június 5-én hunyt el, kilencvenegy évesen.


Utazó holtak, velünk élő fáraók

Halandók nem láthatták, a holtak pedig évezredeken át vigyáztak az újjászületés kincseire. Ma már, persze, bárki megnézheti Egyiptom emlékeit, és a Szépművészeti Múzeum is remek gyűjteményre tett szert a múlt század első felében. A Szépművészeti felújítása miatt most Egerben látható a tárlat, a föld, az ég és az alvilág találkozása. A Dobó-bástyát úgy alakították át, hogy ezentúl nemzetközi kiállítások fogadására is alkalmas. 

Egyiptom – Az újjászületés kapujában. Dobó István
Vármúzeum, Eger. Megtekinthető 2016. október 23-ig 


Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!