Pálinkafőzés - Fotó: Németh András Péter

ÍGY IS LEHET - JANUÁR 17.

Esküvői kiállítás és vásár
Kongresszusi Központ – Budapest; Lovarda –
Debrecen
Ahogyan a nevében, egész hétvégén; a bizonytalanoknak tanácsot is adnak – no, nem a házasságról.

Kisüsti Pálinkafesztivál
Gyula, Várkert
Tart ez egész hétvégén, de annyit úgysem lehet inni, amennyit szeretnénk. Persze, aki bírja…

ZÖLD GOMB
Méltatlanul háttérbe szorított alkotás egy olyan világról, amely lehet, hogy létezik, lehet, hogy nem. De attól válik izgalmassá, hogy beszélünk róla. Egy film, amely megosztotta a mesevilág rajongóit, és magára vonta a Vatikán haragját. Akit érdekel, mi a történet folytatása, az olvassa el Philip Pullman trilógiáját. Az író egyébként így nyilatkozott a The Timesnak a történetét ért támadásokról: „Jaj, a fejemet rázom szomorúságomban, hogy ilyen hülyék szabadon mászkálnak a világban.”

Az arany iránytű. Angol–amerikai film, 2007.
114 perc. Rendező: Chris Weitz
Viasat3, 2016. január 17., 18.45

 

CSÚSZÓS JANUÁR
Igaz, hogy a Magyar Jégkorong Szövetség csak január 23., szombatra hirdette meg a Jégpályák Éjszakáját, de ahhoz, hogy részt is vehessenek rajta, érdemes már a héten beszerezni az ehhez szükséges alapfelszereléseket. Az ember több ezer éve már úgynevezett csúszó csontokat használt a sikláshoz a jégen, de azóta jelentősen megváltozott a korcsolyák anyaga és készítési technológiája. Városonként és jégpályánként érdemes tájékozódni a nyitva tartásról, valamint arról is, milyen feltételek mellett lehet csúszkálni.

 

 

1899. JANUÁR 17. - AL CAPONE
Nevéhez fűződik a szervezett bűnözés fogalma. Korrupciós technikái azóta is ismertek, tetten érhetők cégekben, társaságokban és állami hivatalokban. A Sebhelyes Arcú becenéven ismert maffiózó egy egész várost (Chicago) tartott a markában. Bár több gyilkosság tapadt a kezéhez, végül csak adócsalásért tudták bíróság elé állítani és börtönbe zárni. Szifiliszes volt, agyvérzést is kapott, végül tüdőgyulladásban halt meg 48 éves korában. New Yorkban, 1899. január 17-én született Alphonse Gabriel Capone, vagy ahogyan ismertté vált: Al Capone.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!