Színes portré jelent meg a Vasárnapi Hírek karácsonyi számában Sándor Tamásról, a bükki sajtmesterről.

 
Sándor Tamás, a bükki sajtmester - Fotó: Mudra László

"Ismerik a bükki sajtmestert? Igen, ő az, Sándor Tamás. Élet- és szakmai útja – eddig: Borsodnádasd, Svájc, Olaszország, Eger, Mónosbél. Elment, hogy tanuljon, majd hazatért a Bükk nyugati peremére, hogy megvalósítsa álmát: megépítette saját birtokát – hidegkonyhával, sajtmanufaktúrával, fűszerkerttel, gyümölcsössel."

A mestert bőségesen idéző cikkből kiderül: a vállalkozó szerint "egyetlen apró családi vállalkozás is megtalálhatja helyét a piacon. Erre buzdít Tamás mindenkit, aki hasonló vállalkozáson töri a fejét. Szerinte éppen ez a családi vállalkozások lényege: nem csupán kiszolgálják a környék igényeit, de fel is használják mindazt, amit a környék adni tud és képes – tapasztalatot, alapanyagot, munkaerőt. Sajtgasztronómiai kóstolókat tartanak, a csoportok megismerhetik a szezonális termékeket – például szilvásváradi füstölt pisztrángos ordatorta, mónosbéli mangalicasonka- tekercs zsendicével, szarvasgombás vaj."

A portré a Vasárnapi Hírek december 21-i számában jelent meg.

Címkék: Ajánló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!