Zavargások törtek ki az északkelet-lengyelországi Elkben vasárnap, miután szilveszter éjjel egy kebab bárban meggyilkoltak egy helyi lakost; a rendőrség őrizetbe vette az étterem négy alkamazottját - vélhetően algériai, marokkói és tunéziai állampolgárokat -, valamint a bárt megrongáló tüntetőket. 
A TVP Info lengyel közszolgálati hírtelevízió hivatalosan meg nem erősített értesülései szerint Elkben egy 21 éves férfi szombat éjjel egy petárdát dobott be a bárba, ezt követően verekedés tört ki, melyben az étteremben dolgozó külföldiek is részt vettek. A fiatalember belehalt a valószínűleg késsel okozott sérüléseibe – írja az MTI.
Részletek a 168ÓRA Online-on


Isztambulban újabb szörnyű terrorcselekményt követtek el, a gazdagok és külföldiek által látogatott Reina klubban legalább 39 embert megöltek, 69-et megsebesítettek, négy sérült állapota válságos. Az áldozatok közül vasárnap délig 21-et azonosítottak, 16 külföldi volt közöttük, legalább három halott a személyzethez tartozott.
Hajtóvadászat indult a szilveszter éjjeli terrortámadás elkövetője után Isztambulban.
További résszletek itt.


Firenzében felrobbant egy csomagba rejtett pokolgép vasárnap reggel egy újfasiszták által működtetett könyvesbolt előtt, a detonáció súlyosan megsebesített egy rendőrt - közölték a hatóságok - írja a hirado.hu.
A csomagot a rendőrség terrorellenes egységei találták meg a terrorveszélynek kitett helyek ellenőrzése során és riasztották a tűzszerészeket. Az időzített robbanószerkezet akkor lépett működésbe, amikor egy rendőrségi tűzszerész megközelítette, hogy hatástalanítsa – közölte Alberto Intini firenzei rendőrkapitány a RAI közszolgálati televíziónak nyilatkozva.
A sebesült tűzszerészt kórházba szállították, ahol amputálták a bal karját – közölték rendőrségi forrásból a Reuters hírügynökséggel. A robbanás következtében a tűzszerész egyik szemére megvakult.
További részletek itt.


December 30-án, péntek délután egy veszélyes anyag tárolására szolgáló tartálynál keletkezett tűz Balatonfűzfőn, egy fűzfőgyártelepi cégnél. A lángok körülbelül 70 négyzetméteren csaptak fel, az oltáson fűzfőgyártelepi, pétfürdői, veszprémi, székesfehérvári és siófoki tűzoltók dolgoztak a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A tüzet több mint húsz tűzoltó fékezte meg, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.
A Fűzfői Ipari Centrum Kft. ügyvezetője szerint "vélhetően emberi mulasztás miatt" keletkezett tűz és történt robbanás pénteken a balatonfűzfői üzemükben.
További részletek itt.

Forrás: Népszava Online, 168ÓRA Online

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!