A Jobbik magasan a rendszer fölött áll, folyamatosan erősödik, politikailag felnőtté kell válnia, mert hamarosan vezetnie kell az országot – jelentette ki Vona Gábor pártelnök a kongresszuson. Szerinte a Jobbiknak kormányzó erővé kell válnia, mozgalomként pedig organikus, értékközpontú társadalmat kell építenie a jelenlegi széteső, értékvesztett társadalom helyett.

„Attól, hogy valaki harcos, radikális politikát folytat, attól még nem kell mindenkit agyonlőnie, sok esetben többet lehet elérni ésszel, mint erővel” – fogalmazott. Vona szerint „olyan helyzetet kell teremteni ebben az országban – magyarnak, cigánynak egyaránt – hogy aki nem a munka, a törvény és az oktatás világában képzeli el a helyzetét, annak két választása legyen: vagy a börtön, vagy az ország elhagyása”.

Vona elmondta azt is: „nagyon komoly titkosszolgálati erőkkel” kell megküzdenie, amikor a Magyar Gárda egységét helyre akarja állítani. Szerinte „az országnak egyre inkább szüksége lesz a Magyar Gárdára és a Jobbikra is”. Ismeretes: a gárdát a Fővárosi Bíróság három éve feloszlatta.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!