Tovább érvényes az éves bérlet
A tavalyi éves BKV-bérletek január 10-én hajnali 2 óráig érvényesek. Senki ne hagyja az utolsó pillanatra a vásárlást, különben hosszan kell majd sorba állni a pénztáraknál. A jegy és a bérlet ára nem változik a tavalyihoz képest.

Összeül az LMP
Január 14-én (szombaton) kezdődik az LMP kétnapos kongresszusa, amin teljes tisztújítást tartanak. Szél Bernadett várhatóan egyedül indul az LMP női társelnöki posztjáért. A másik társelnök jelenleg Hadházy Ákos, neki valószínűleg Csárdi Antal, a Fővárosi Közgyűlés tagja lesz a kihívója. Társelnöknek és az országos elnökség tagjának kedd éjfélig lehet jelentkezni.

Fenyőfabegyűjtés
Országszerte több helyen, szervezetten gyűjtik a fenyőket. Tűzifának nem ajánlott használni, de a gyökeres példányok kiültethetők. Budapesten a fenyők a járdákra kihelyezhetők (ha nem akadályozzák a forgalmat), innen szállítja el a közterület-fenntartó. Egerben a szelektív hulladékgyűjtő szigetekre vihetjük a fákat, Nyíregyháza pedig karácsonyfagyűjtő akciót szervez: sorsjegyet kap, aki elviszi a fáját a kijelölt gyűjtőhelyre.

Címkék: Ajánló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!