Csere!
Lejár január 31-én (kedden) az éves megyei és országos autópálya-matricák érvényessége. És a legtöbb kerületben a 2016-os parkolási engedélyek is január végéig érvényesek, de például a Józsefvárosban február vége a határidő. Az engedélyeket, kedvezményeket minden évben meg kell újítani az önkormányzatoknál.


Támogatási lehetőség
Január 31-én éjfélkor zárul a fogyatékossággal élő emberek, a pszichiátriai és szenvedélybetegek, valamint a hajléktalanok képességeinek fejlesztésére és foglalkoztatására kiírt 4,6 milliárd keretösszegű pályázat. Amelyre minden olyan civil, egyházi és önkormányzati szervezet jelentkezhet, amely részt vesz a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásában. Támogatás kérhető bérre, a foglalkoztatás megszervezésére, akadálymentesítésre, eszközök beszerzésére.


Hív a vasút
Február 4-én indul a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút tavaszi tanfolyama, amelyre az általános iskola negyedik, ötödik vagy hatodik osztályába, illetve ennek megfelelő gimnáziumi osztályba járó diákok jelentkezhetnek, akik tanulmányi átlaga legalább négyes. A négy hónapos képzést követően a gyerekek a nyáron állhatnak először szolgálatba.
 

Címkék: Ajánló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!