Enyhébb kényszerintézkedést kért a Kun-Mediátor Kft. egykor külföldre szökött, most előzetes letartóztatásban lévő vezetője, D. Sándorné, aki a vád szerint több mint 12 milliárd forint kárt okozott ügyfeleinek. A büntetőügy lassan halad, az eddig behívott tanúk csaknem harmada meg sem jelent a bíróságon.

 

Csaknem másfél év után otthagyná az előzetes letartóztatást a felszámolás alatt álló Kun-Mediátor Kft. egykori vezetője, a sajtóban általában csak Bróker Marcsiként emlegetett D. Sándorné – értesült a Vasárnapi Hírek. A nő ellen az ügyészség 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat, mivel – a vádirat szerint – a cég tizenöt éves működése alatt az ügyfeleit tévedésbe ejtve, 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott. 

A Szolnoki Törvényszék sajtóosztályán érdeklődésünkre közölték, „jelenleg zajlik a vádlottal szemben elrendelt kényszerintézkedés indokoltságának időszakos kötelező felülvizsgálata a Szegedi Ítélőtáblán, ahol a vádlott enyhébb kényszerintézkedés alkalmazását indítványozta”.

A féléves felülvizsgálat részeként kért „enyhébb intézkedés” lényegében szabadlábra helyezést (akár óvadék ellenében), házi őrizetet vagy lakhelyelhagyási tilalmat jelenthet. Azt ugyanakkor nem tudni, hogy pontosan melyik szerepel az indítványban, és hiába kerestük D. Sándorné védőjét, ezúttal sem kívánt nyilatkozni. Ami azért is pikáns, mert a büntetőügy tavaly őszi kezdetekor épp a vádlott tette szóvá a többi között azt, hogy az ő álláspontja nem jelenhetett meg a sajtóban, egyébként pedig szerinte a nyomozó hatóságoknak „nem az igazság kiderítése volt a céljuk, csak az, hogy minél hamarabb lezárják az ügyet”.

Az előzetes letartóztatás esetleges megszüntetése azért is figyelemre méltó lenne, mert a Kun-Mediátor-botrány 2015. tavaszi kirobbanása után D. Sándorné külföldre szökött, a magyar hatóságok pedig nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. Végül a közép-amerikai Belize-ből 2016 decemberében hozták haza.

A teljes írás az eheti Vasárnapi Hírekben olvasható!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!