„Félelmetes és gyalázatos üzenet ez minden magyar ember számára, hiszen azt jelenti, hogy az ügyészég és a rendőrség semmit nem fog tenni a jövőben, ha valakit kigyúrt verőemberek fenyegetnek és akadályoznak meg alkotmányos jogainak gyakorlásában” – így kommentálta Nyakó István, hogy az ügyészség megszüntette a nyomozást azon kopaszok ügyében, akik lehetetlenné tették, hogy februárban elsőnek nyújtsa be a vasárnapi boltzárról szóló MSZP-s népszavazási kezdeményezését a Nemzeti Választási Irodának.

 
Botrány a Választási Irodában

Az ügyészség most azt állítja, nem történt bűncselekmény (a hatóság azt vizsgálta, hogy Nyakó egyáltalán oda tudott-e menni a blokkolóórához az NVI-ben, nem pedig azt, hogy az „elsőségében” zavarták-e). A szervezet összességében arra jutott, hogy a szocialista politikus jogai nem sérültek. Így Nyakó István nem élhet panasszal a nyomozás befejezése miatt, mert ilyesmit csak sértett tehet, ő pedig nem az. Ám Nyakó mégis panasszal fordul az ügyészséghez. ugyanis korábban a Kúria már kimondta: a kopaszok igenis akadályozták a politikust alkotmányos jogainak gyakorlásában. Épp ezért az MSZP úgy érzi: a „Fidesz megrendelésére” szüntették be a nyomozást. Nyakó szerint a szálak olyan fideszes körökhöz vezetnek, akiket az ügyészség nem akart lebuktatni. AZ MSZP-s politikus név szerint említette Kubatov Gábort, a Fidesz pártigazgatóját, aki egyben a Fradi elnöke is, márpedig az említett kopaszok a focicsapat „holdudvarához tartoznak”.
(Fontos megjegyezni, hogy a választási irodánál jelen levő kopaszok közül többen is ott voltak a Városligetben, ahol erőszakosan, fenyegetően léptek fel a ligetvédők ellen. A kigyúrt biztonsági emberek parancsnoka még a rendőröket is utasítgatta.)

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!