Repülő budi, léghajózuhanás, a bajkonuri űrállomás és a Gulág a vásznon. Készül a Lajkó – cigány az űrben című film. A forgatás 18. napján jártunk. A teljes riport a friss VH-ban olvasható.

 
Lengyel Balázs rendező instruál - Fotó: Sághy Tímea

A film szovjet űrprogram egy elképzelt epizódjáról szól. A groteszk humorú, helyenként sci-finek is beillő, „áltörténelmet” bemutató fekete komédia címe: Lajkó – cigány az űrben. Lengyel Balázsnak ez az első nagyjátékfilmje, a történetet Lovas Balázzsal írta.

A történet szerint 1957 elején a Szovjetunió úgy dönt, baráti országai közül Magyarországnak ad esélyt, hogy kiválassza a földkerekség első kozmonautáját. A legmegfelelőbb jelöltnek Serbán Lajos, Lajkó ígérkezik, aki permetezőpilótaként gyermekkora óta vonzódik a csillagokhoz és az űrhöz. Mikor azonban Lajkót kiválasztják az űrutazásra, még nem sejti, hogy álmai nem véletlenül válnak épp most valóra. Lajkót Keresztes Tamás alakítja, apját Pálffy Tibor, a tsz-elnököt Gyabronka József. A filmben német, ukrán és orosz színészek mellett szerepel még: Papadimitriu Athina, Szirtes Ági, Trokán Anna, Trokán Nóra, Máté Gábor, Rajkai Zoltán, Trill Zsolt, Lukács Andor. A film producere Pusztai Ferenc, a KHM Film vezetője.


Munkatársunk, Krausz Viktória riportja a Vasárnapi Hírekben jelent meg.
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és most a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!