Sínen és aszfalton is Mészáros Lőrinc jön – Orbán kebeloligarchája csak az elmúlt héten két ügyben is gyarapodott. Egyrészt az érdekeltségébe tartozó konzorcium átvette a dél-balatoni vasút átépítését Simicska Lajos Közgépétől. Így Mészáros 72,38 milliárd forintért dolgozhat – ami mintegy 20 milliárd forinttal haladja meg az előzetesen becsült árat.

A költségek elszállása miatt a kormány érvényteleníthetné is a versenyt, de nem teszi, hanem többletforrásokat teremt. Ahogy egyébként korábban is tette. Például az előző ciklusban a Szajolt Püspökladánnyal összekötő vasút következett. A nagyjából hetven kilométeres vonalszakasz uniós támogatását a kormány 137,4 milliárd forintról 161,7 milliárdra emelte – igaz, akkor a Közgép kaszált.

Másrészt Mészáros beszáll az autóbizniszbe is, M1 Autókereskedés néven új céget alapított. A vállalkozásban a Mészáros és Mészáros Kft. is tag, a 3 millió forinttal induló cég telephelye is Felcsúton lesz.

Az már szinte szóra sem érdemes, hogy ingatlanvagyonát is gyarapította, most éppen egy Habsburg-kastéllyal. A Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány elnöke az Alcsúti Arborétumban található Habsburg-kastélyegyüttes egyik műemléki védettségű épületét, a Mosóházat vette meg. A 3 millió forint névértékű, 100 százalékos üzletrészt 70 millió forintért kebelezte be a remek üzleti érzékkel megáldott milliárdos.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!