Nádori Gergellyel, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium természetismeret-tanárával beszélgettünk, annak kapcsán, hogy a tanár úr a minap nagy feltűnést keltett írásban javította ki a közoktatási államtitkár tárgyi és elvi tévedéseit.

 
Nádori Gergely - Fotó: Tuba Zoltán

Az oktatásról, a lehetőségekről és a mai helyzetről szóló interjúnk a július 4-én megjelent és 5-én, vasárnap is kapható Vasárnapi Hírekben olvasható, "Iskolák a valóságtól távol" címmel.
"A 21. századi eszközökhöz 19. századi módszerek párosulnak a magyar iskolákban. Pedig a magyar pedagógusokban igenis megvan a fejlődés igénye, de a köznevelési törvény által teremtett környezet ezt egyáltalán nem támogatja."

Interjúnk közben munkatársunk, Szabó Kata egyszer csak egy nem tervezett kérdést tett fel:
"– Véletlenül nem az ön biciklijét tolja az az idős férfi a túloldalon?"

Nádori tanár úr biciklijét végül fotósunk és a tulajdonos gyors reakciójának köszönhetően sikerült visszaszerezni a magát egyáltalán nem zavartató tolvajtól.  Interjúnk illusztrációja egy fotó Nádori tanár úrról és megmentett biciklijéről.

A tolvajjal pedig később ismét találkoztak...

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!
"Iskolák a valóságtól távol" című interjúnk teljes szövegét vasárnap is kapható lapszámunkban olvashatja.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!