Nem nyomoznak a politikus kuncsaft után - Írásbeli kérdést intézett Szelényi Zsuzsanna, az Együtt politikusa Pintér Sándor belügyminiszterhez annak kapcsán, hogy „van-e a rendőrségi gyakorlatban bármilyen szabály, utasítás vagy egyedi döntés, ami miatt egyes esetekben nem foglalkoznak prostitúció gyanújába keveredett politikusokkal?”.

A szépségverseny-szervezőként elhíresült Répás Lajos ellen kerítés és kitartottság ügyében folyó bírósági ügyben ugyanis sajtóinformációk szerint legalább egy politikus neve is felmerült ügyfélként, a bíróság mégis figyelmen kívül hagyja ezt.

Szelényi Zsuzsa szerint a prostitúció az emberkereskedelem egy formája, ezért az igénybe vétele közéleti szereplők számára megengedhetetlen, ráadásul az ilyen ügybe keveredő politikus zsarolhatóvá válik, és ez nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet. A „hírbe hozott” képviselő a nyomozati anyagok szerint egy, a Parlamenthez közeli hotelben folytatott liezont valamelyik elit prostituálttal 2011 júniusában, és még azt is tudni: az igénybe vett szolgáltatással nem volt túl elégedett.

A vádlott Répás Lajos egy rokonán keresztül az Alkotmányvédelmi Hivatallal is kapcsolatban állt, de a családtag neve sem szerepel a nyomozati anyagokban.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!