Minden szülő tapasztalja, hogy a tavaszi cipő ősszel már kicsi, a tornacipő sokszor egy iskolaéven át sem tart ki. A gyerekcipők ráadásul háromszoros terhelésnek vannak kitéve, mert a csemeték ennyivel többet mozognak a felnőtteknél, nem beszélve a cipőgyilkos, lábbal hajtós kismotorokról.

 
Shoe That Grows - a gyerekek lábával együtt öt számot is tud nőni

Folyamatos kihívás a szülőknek a megfelelő cipőt megtalálni, különösen, hogy egy rosszul választott cipő bokasüllyedést, lúdtalpat és akár felnőttkorba nyúló gerincproblémákat okozhat. Mindeközben a világon 300 millió kisgyereknek nincs egy pár cipője se.

Ez a globális probléma ihlette meg a Shoe That Grows feltalálóit, akik a gyerekek lábával együtt öt számot növekvő, így akár öt éven át is viselhető cipőket készítettek. A cipő az orrán, a keresztpántjánál és a sarkánál is patentokkal állítható, így igazítható viselője lábméretéhez. Az amerikai vállalat oldalán nem csak saját gyermekének vehet bárki növekvő cipőt: plusz 10 dollárért vehet egy másikat is, melyet adományként eljuttatnak a leginkább rászoruló gyerekekhez.

Címkék: Anya-és-Apa

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!