A kormány eltörölte a korkedvezményes nyugdíj minden lehetőségét, holott a nyugdíjat, amíg a nyugalomba vonuló eléri az öregségi nyugdíjkorhatárt, a munkáltatók fizették, előre egy összegben. Csakhogy egyes munkakörök egészségkárosodással járnak, ezért illetett meg bizonyos munkavállalókat korkedvezmény. Így viszont a kedvezmény eltűnt, az egészségkárosodás megmaradt.

 
Negyvenévnyi tárna után sem jár a pihenés a kormány szerint. A munkáltatók pedig egyetértenek, legalábbis értelmetlennek nevezik a „Férfi40” akciót - Forrás: Profimedia

"Legalább fél évet vártunk, hogy a munkáltatók vagy a kormány letegyen egy épkézláb javaslatot arról, miként enyhíthető a korkedvezményes nyugdíj hatásának eltörlése" - fakad ki Kordás László MASZSZ-elnök.

A magukra hagyott szakszervezetek belecsaptak a lecsóba, és meghirdették a „Férfi40” akciót, miszerint aki az erősebb nem tagjai közül 40 éves folyamatos munkaviszonyt tud felmutatni, az (akárcsak a nők) vonulhasson nyugdíjba. A kérdést népszavazással fogadtatná el a MASZSZ és a Liga.

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

A részletekről "Dübörög a nyugdíjcsata" címmel az egész hétvégén kapható Vasárnapi Hírekben olvashat.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!