Közzétette az általa idén eddig kötött szerződések adatait a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) a kormányzati portálon – közölte az MTI. Az augusztus 9-i összesítés szerint a legnagyobb, 480 millió forint keretösszegű megbízást a Bell and Partners Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kapta különböző médiaügyekre.

A KIM 272 millió forint értékű keretszerződést kötött az I.M.G. Inter Media Group Reklám, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-vel, hogy az a magyar EU-elnökség „lakossági ernyőkommunikációjához” kapcsolódó feladatokat végezzen. Az ACG Reklámügynökség Kft. és a Hamu és Gyémánt Média Kft. ugyanezért 88 millió forintot kapott.

A szerződések alapján 15 millió forintot költ a KIM 15 Deák Ferenc-, 15 Batthyány Lajos-, 30 Moór Gyula-és 30 Magyary Zoltán-szoborra. A budapesti Reagan-szobor júniusi avatásának előkészítésével, lebonyolításával kapcsolatos rendezvényszervezési feladatok ellátására 7,2 millió forintot fizettek.

Több megbízás is Andrew G. Vajna, a nemzeti filmszakma megújításáért felelős kormánybiztos munkájának segítéséhez kapcsolódott. A Loványi és Nagy Ügyvédi Iroda 9 millió forintért működött közre a hazai filmipar jogi feltételrendszerének értékelésében, valamint az uniós filmtámogatási rendszerek elemzésében. Az OrienTax Tanácsadó Kft. a filmtámogatási rendszer felülvizsgálatához, a Mafilm, a Mokép és a Magyar Filmlabor tevékenységének, pénzügyi és vagyoni helyzetének feltérképezéséhez, illetve az állami filmvagyon felméréséhez kapcsolódó feladatokat látott el 7 millió forintért. A Havas Productions Bt. pedig a mozgóképkultúra megőrzésére és fejlesztésére, a filmszakma állami támogatásnak megújítására adott tanácsokat januártól júliusig 5,4 millió forintért.

Egyéb tanácsadói szerződésekre 20 milliót költött a KIM, informatikai vizsgálatokra, felügyeletre 21 milliót fizettek ki. Az összesítés szerint a FormAktív Kft. 5 millió forintért készítette el A mobiltelefonok a közigazgatási ügyintézésben című tanulmányát a közigazgatási tárca megrendelésére. A KIM 1,2 millió forintot fizetett a Hotel Ózon Szállodaipari Kft.-nek kihelyezett csapatépítő tréning és kabinetülés lebonyolítására, míg állami vezetők heti kétszer kétórás angol nyelvi képzésére mintegy 8 millió forintot költöttek.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!