Betörtek Vizoviczki László régóta üresen álló pesterzsébeti házába.

 
 

Az egyébként szimpla bűncselekménynek az adhat súlyt, hogy immár a harmadik politikust hozzák hírbe a pesti éjszaka egykori császárával. Akinek üzlettársa azt vallotta: minden „nyári szezonban” kenőpénzt adott Rogán Antalnak (jelenleg miniszterelnöki kabinetfőnök), hogy V. kerületi polgármesterként engedélyezze a belvárosi szórakozóhelyek teraszainak kinyitását. Most pedig egy levél került elő, amiben Vizoviczki arra kéri Kubatov Gábort, intézze el, hogy szabadlábon védekezhessen. A néhai diszkópápa a szöveg szerint csereszívességet kért – egyrészt arra hivatkozott, hogy a választási kampányban a Fideszt támogatta, másrészt arra, hogy információkat adott nem kormánypárti politikusokról.

A Fidesz pártigazgatója határozottan tagadta, hogy ez igaz lenne, csak azt ismerte el, hogy talán kétszer találkozott Vizoviczkivel: egyszer egy óvodai ünnepségen, egyszer pedig arról beszélgettek, hogy a szórakoztatóipari nagyvállalkozó beruházna a Fradiba. Kubatov állítja, nemet mondott az ajánlatra.

A pártigazgató azt mondja, a levelet maga adta át az ügyészségnek, hiszen nincs mitől tartania. Bár ő valószínűleg vélelmezett ártatlanságáról beszél, ennek a mondatnak azért van némi politikai felhangja. Hiszen az ügyészség épp most zárta le rapid módon az eljárást, ami azt vizsgálta: megáll-e a gyanú, miszerint Rogán 10 millió forintnyi eurót kapott Portik Tamástól, hogy annak élettársa ár alatt vehessen meg egy kerületi ingatlant. Az ügyészség szerint ez kizárt, így fölösleges lenne bíróság elé vinni a dolgot.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!