Nyári álomra szenderült az MSZP, így 12 százalékos támogatottsága 11-re apadt. A többi párt stagnált, egyedül a Fidesz fújt egy százalékot támogatottságán az utóbbi hónapban. Ez a kormány népszavazási kampányának köszönhető.

 
Publicus-VH pártpreferencia-felmérés: A válaszadók a kérdőív kérdéseire telefonon válaszoltak 2016. augusztus 11–16. között. A nem, életkor és iskolázottság szerint reprezentatív mintába 1000 fő került. A teljes mintában a mintavételi hiba +/–3,2 százalékpont.

Ezt támasztja alá, hogy a Fidesz-tábort érzelmileg csúcsra járatták: így a biztos szavazók 88 százaléka menne el voksolni, ha most lennének a választások, továbbá a hívek majdnem 70 százaléka elégedett a kormánnyal. (Ami nem egyezik a társadalom értékítéletével: az emberek 61 százaléka nem szereti, amit a kabinet csinál.)

Publicus-VH pártpreferencia-felmérés:
A válaszadók a kérdőív kérdéseire telefonon válaszoltak 2016. augusztus 11–16. között. A nem, életkor és iskolázottság szerint reprezentatív mintába 1000 fő került. A teljes mintában a mintavételi hiba +/–3,2 százalékpont.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!