Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága soron következő ülésén megvizsgálja a bőnyi, rendőrök elleni támadás hátterét és megvitatja, hogy milyen intézkedésekkel akadályozható meg a szélsőjobboldali, militáns szervezetek, illetve ezek tagjainak lőfegyverhez jutása – közölte Molnár Zsolt szocialista politikus, a bizottság elnöke és Harangozó Tamás, a honvédelmi és rendészeti bizottság MSZP-s alelnöke szerdán az MTI-vel.

Közös közleményükben azt írták, a bőnyi tragédia “fájdalmasan élesen” hívja fel a figyelmet arra, milyen veszélyeket rejthet, ha ilyen csoportok fegyverekhez jutnak.

A politikusok – mint írták – elvárják a Belügyminisztériumtól, hogy a Bőnyben történtek kivizsgálását követően számoljon be a Honvédelmi és rendészeti bizottság ülésén. A közleményben az MSZP részvétét fejezte ki a szolgálatteljesítés közben életét vesztett rendőr hozzátartozóinak és az egész rendőri szervezetnek.

Szerda reggel gépkarabéllyal adott le öt-hat lövést Bőnyben egy 76 éves férfi, és megölt egy rendőrt. A meggyilkolt 46 éves rendőrt, aki 25 éve szolgált a rendőrség kötelékében, alezredessé léptették elő és hősi halottá nyilvánították.

További részletek, háttér:
Fű alatt virágzanak a hazai neonáci mozgalmak;

A rendőrgyilkos készült a fegyveres ellenállásra ;

A rendőrgyilkosság szélsőjobbos hátteréről és civil felhívásról a gyertygyújtásra

(Forrás: 24.hu, Népszava, MTI)
 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!