Kéményseprők szorult helyzetben. - Tönkreteheti a kéményseprő cégeket a rezsicsökkentés, a magánvállalkozásként működő és az önkormányzati cégek egyaránt veszteségesek. Mivel a csődbe jutott kisvállalkozók nem kapnak pénzügyi segítséget, több ezer ember veszítheti el a munkáját.

 
Kéményseprők

Mint azt Vidra Zoltán, a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestületének elnöke elmondta a Népszavának, a szolgáltatás akár már napokon belül leállhat Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom- Esztergom, Nógrád, Pest és Somogy megyékben, ami 842 települést érint majd. A csődöt jelentő vállalkozások veszteségei tovább halmozódhatnak, mert a katasztrófavédelmi hatóság kötelezheti őket, hogy további egy évig ellássák feladataikat.

2013 májusában a kormány a rezsicsökkentés keretében felére csökkentette a díjakat, így a zömében kis- és családi vállalkozásokként működő cégek megoldhatatlan helyzetbe kerültek. Ha leáll a szolgáltatás, komoly fennakadásokat okozhat, mert ezek a cégek adnak engedélyt például az új és felújított tüzelési rendszerek üzembe állítására.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!