„Nem a papneveldében, hanem a bíróságon dől el, hogy bűnöző-e vagy sem”, kommentálta Juhász Péter legújabb állomását annak a pernek, amit Rogán Antal indított az Együtt alelnöke ellen, mivel az bűnözőnek nevezte a volt V. kerületi polgármestert.

 
Rogán Antal - Fotó: Kallus György, Puzzlepix

Juhász már az első tárgyaláson indítványozta az ügyvédjével, hogy a bíróság hallgassa meg a maffiaügyekben vádolt és jelenleg is börtönben lévő Portik Tamást. Mert Rogán ugyan állítja, hogy nem ismeri Portikot, aki viszont állítja: ismeri a propagandaminisztert, és Rogán hazudik, amikor azt mondja, soha nem találkozott vele. Ráadásul, Juhász szerint, Rogán – még polgármesterként – 52 millió forintért eladott egy ingatlant Pápa Mariannénak: aki Habony Árpád nagynénje, és állítólag Portik élettársa is volt. (Az ingatlant később a vételi ár duplájáért adták tovább.)

Így június 17-re kiírtak egy szembesítő tárgyalást Rogán és Portik között, ám a fideszes politikus közölte: egyéb elfoglaltsága miatt nem tud jelen lenni. Ügyvédje pedig sérelmezte, hogy a bíróság nem egyeztetett előzetesen időpontot Rogánnal. Juhász szerint, ahogy minden állampolgárnak, úgy Rogánnak is kötelessége megjelenni a bírósági idézésen.

„Szerintem a polgármester el fogja veszíteni a pert, ugyanis én csak a véleményemet mondtam, amikor Rogánt bűnözőnek neveztem, ráadásul tényekkel tudom bizonyítani. Sok száz belvárosi ingatlan ment el töredékáron, ilyen üzletelés pedig leginkább a bűnözői körökben dívik” – tette hozzá az Együtt alelnöke.

 

Portik Tamás milliárdos magyar vállalkozó, az 1990-es évek olajmaffia-botrányainak egyik kulcsszereplője volt. Márciusban 13 év fegyházra ítélték, ugyanis 4 ember megölésére adott megbízást 1998-ban az Aranykéz utcai pokolgépes merényletben. Előtte pedig felbujtóként a Prisztás-gyilkosságban is bűnösnek mondta ki a bíróság, s emiatt tavaly októberben első fokon tíz év fegyházra ítélték. A két vállalkozó, Prisztás József és Portik elszámolási vitában állt egymással. Portik a sátoraljaújhelyi fegyházban tölti büntetését.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!