Miközben az oktatás és az egészségügy mindjárt beszakad a pénzhiánytól, az erőszakszervezetek kistafírozására nem sajnálja a pénzt a kormány.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) költségvetését több mint duplájára emeli: idei 12 milliárdos büdzséjét további 15 milliárddal toldja meg. A kormány azzal indokol, hogy a párizsi és brüsszeli terrortámadások után muszáj növelni az országvédelemi pénzt. A TEK a plusz 15 milliárdot a „megelőzési képességeinek javítására” fordítja.

További 2,8 milliárd forintból szuperszékházat alakít ki az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) – azaz a nemzetbiztonsági szolgálatok – számára a kormány a Fehérvári úton. (Ugyanitt az informatikai rendszer kiépítésére a kabinet idén több mint 3,6 milliárd, jövőre 7 milliárd, 2018-ban pedig 4,8 milliárd forintot ad.) E komplexumban működik majd az AH mellett a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK) és a kormányzati adatközpont is.

 

A főhadiszállás 
A célra kiszemelt hatalmas és elavult gyárépületet még 1914 előtt építette magának az Ericsson Magyar Villamossági Rt., de a világháború kitörése miatt soha nem indulhatott el benne tömeges termelés. Működött hadikórházként, hadirokkantmenhelyként, kis ideig gyárként is, ma pedig raktárak és irodák találhatóak benne, hamarosan innen védik majd meg Magyarországot a milliárdokkal megtámogatott erőszakszervezetek a jobbára csak elméletben létező fenyegetettségtől.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!