Megkezdődött az első olyan befogadó játszótér kivitelezése, amely a Szerencsejáték Zrt. Nagykarácsony sorsjegye bevételeinek köszönhetően fogadhat ép és fogyatékossággal élő gyermekeket.

 

A munkálatokban a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa mellett olyan szervezetek is közreműködnek partnerként, mint az Egyesület az Inklúzióért, valamint a játékokat tervező MagikMe – melyek tagjai érintett szülők, azaz olyanok, akik maguk is fogyatékossággal élő gyermeket nevelnek. A Játék összeköt! nevű programhoz bárki csatlakozhatott, ha a tavaly év végén 3 millió példányban megjelent Nagykarácsony sorsjegyből vásárolt, hiszen a Szerencsejáték Zrt. minden eladott sorsjegy után 25 forinttal támogatta a játszótér-fejlesztési programot. Az összegyűlt 75 millió forintból összesen három inkluzív (azaz minden ép és fogyatékossággal élő gyermek számára befogadó) játszótér épül meg az országban az idei év folyamán, az első a III. kerületi Csillagház Általános Iskola területén, további kettő pedig vidéken. ,,Ez a játszótér abban is különleges lesz, hogy a már 45. éve létező iskolánk szakmai tudását is hozzá tudjuk adni; nemcsak játékokat helyezünk el egy térben, hanem úgy fogjuk őket közösen használni, hogy az érzékenyítő programoknak valódi értelme és hatása legyen” – mondta Horváthné Illés Barbara, az intézmény vezetője.

A Szerencsejáték Zrt. már 15. éve működteti karitatív célú sorsjegy-értékesítési hálózatát, amelyben 180 megváltozott munkaképességű kolléga dolgozik. „Társaságunk számára fontos küldetés, hogy a fogyatékosság ügyét támogatva hozzájáruljunk egy elfogadóbb társadalom létrejöttéhez. Ez az érzékenyítés különösen fontos a fiatal generációk számára, melyhez a játszótéren való közös játék valódi lehetőséget biztosít. Mert vannak ügyek, amiket nem bízhatunk csak a szerencsére” – mondta a társaság marketing- és kommunikációs igazgatója, dr. Zsiga Marcell az első játszótér kialakításának megkezdésekor.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!