„Üssük ki a hírhamisítást! Szimpátia-dobolás az éhségsztrájkolók mellett” címmel tartottak újabb szolidaritási akciót a Kunigunda útján lévő MTVA-székház előtt szombat este, ahol pont egy hónapja kezdődött az éhségsztrájk a közmédiában tapasztalt hírmanipulációk és a kitakarásos ügy miatt.

A vidám zenés-táncos rendezvényen körülbelül ötvenen vettek részt. A dobolást törzsi tánc egészítette ki, sokan fedőket, kanalakat vittek és jól szólt a műanyag hordó, amelyhez egy farúdra húzott zokni volt a dobverő.

A sztrájkot elindító, két szakszervezeti alelnök, Szávuly Aranka és Nagy Navarro Balázs már nem „éhezik”, tartalmas leveseket és könnyű ételeket már fogyasztanak. Szombat este két Szolidaritás mozgalmi önkéntes, Magyar Kati és Bruder Erika tartotta a nem evők frontját, de mától valószínűleg, ők is felfüggesztik. A demonstráció azonban nem marad abba, ülősztrájkká alakul.

„Nagy szükség van a támogatókra, pláne éjszaka jönne jól, ha többen lennénk. Továbbra is furcsálljuk, hogy több a civil szolidarító, mint a médiá­ban dolgozó” – mondta lapunknak a 24 napja csak folyadékot fogyasztó Magyar Kati. Nagy Navarro kipihenten, szövetnadrágban és a mára történelmi jelentőségűvé vált sapkájában vett részt az eseményen. Szakállát addig nem vágja le, amíg nem teljesül a Tiszta Kezek Mozgalom célja, azaz nem távozik dr. Böröcz István, az MTVA elnöke és Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!