A kisgyermekes szülők nagy örömére megjelent a BOOKR Kids mesealkalmazás, amely ötvözi a tabletekben rejlő audiovizuális és interaktív lehetőséget a klasszikus mesélés élményével.

 
BOOKR Kids meseélmény - Fotó: Lakos Gábor

Az alkalmazás bármely tabletet képes egyszerre mesekönyvvé, hangoskönyvvé, animációs történetté vagy akár játékká varázsolni, így 2-től 10 éves korig minden korosztály számára ajánljuk! Ez a mesélés, a mesehallgatás, a mesenézés új, interaktív formája, amelyben a mesék szó szerint életre kelnek.

Az eszköz könyvtárát a Móra Kiadóval közösen, tanárok, irodalmárok és gyermekek bevonásával állították össze, megtalálhatóak benne a legnagyobb közönségkedvencek. Benedek Elek meséi, Gerald Durrell történetei, Pöttyös Panni és A kis herceg is jól megfér egymás mellett.

A könyvek szövegeit – az eredeti illusztrációkat megtartva – párosították interaktív elemekkel. Egy úgynevezett „gyerekkaraoke-t” társítottak a mesékhez, ami által a hallott szöveg olvasható is, arra a pszichológiai modellre alapozva, hogy a vizuális és az auditív tartalom érintkezése segíti a kognitív tanulást.

Külön öröm, hogy a könyvek olyan népszerű mesélők hangján kelnek életre, mint Básti Juli vagy Szacsvay László.

Pólus Enikő pszichológus, a Mentálhigiénés Segítő Központ alapítója pozitív véleményt fogalmazott meg a hangoskönyvek fejlesztő szerepével kapcsolatban: „Minden ötödik gyermek érintett valamilyen részképességzavarban, figyelemhiányban, így új módszerek és eszközök kellenek, hogy a gyermekek taníthatóak legyenek. Nekik is igazán nagy segítség lenne, ha hangoskönyvet hallgathatnának mesés tartalmakkal vagy a hallott szöveget képi mese is kísérné.

A látott és hallott mese a vizuális és akusztikus memóriát serkenti és beindul a kognitív tanulás, könnyebb a beszéd észlelése és értelmezése. Így amellett, hogy szórakoztató, még olyan funkcióra is hat, amely segítheti a tanulást.”

A BOOKR Kids most a Nickelodeonnal közösen országos meseíró pályázatot szervez alsó tagozatos általános iskolások számára. A versengés fődíja az osztály minden tagja számára egy BOOKR Kids Mesetablet hat hónapos mesetár-előfizetéssel, amelyben több mint 40 interaktív, olvasást fejlesztő történet található. Valamint elkészítik a nyertes mesét interaktív történetként és elhelyezik a mesetár „polcán”. Az osztályok feladata, hogy a felkészítő tanárral válasszanak a megadott témák közül egyet – mely számukra a legizgalmasabb – és dolgozzák fel a pályázatban leírtak szerint.

Töltse le az alkalmazást a Google Play vagy májustól az App Store áruházakból és próbálja ki gyermekével a BOOKR Kids meseélményt ingyen, az ajándék mesével!

BOOKR Kids – Ahol a mesék életre kelnek. - Jelentkezés a mesepályázatra: mese.bookrkids.hu

A BOOKR Kids – a Szabad Föld tavalyi Osztálykirándulás című pályázatának mintájára – országos mesepályázattal készül, melynek fődíja az osztály minden tagja számára egy Mesetablet! Mert mindenkiben ott rejlik a mesemondó!

 Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!