Csöppet sem csillapodik Simicska Lajos és Orbán Viktor harca – igaz, a volt főoligarcha defenzívába szorult: amint kivéd egy kormányzati csapást, jön egy újabb. Így most sem örülhet felhőtlenül, noha nyerésre áll a főváros ellen a hirdetőoszlop- háborúban. Ugyanis a fővárosnak vissza kell szolgáltatnia azokat a reklámhengereket, amiket – a bíróság döntése alapján – jogellenesen távolított el. Ráadásul Simicskával nincs könnyű dolga, most arról megy a vita, hogy kinek a feladata az oszlopok visszaszállítása és -állítása.

 
Simicska Lajos - Fotó: Németh Dániel

A főváros szerint a Simicska érdekeltségébe tartozó cégé, ám a Mahircityposter Kft. szerint Budapestté. A határidő február 15-e. A cég ügyvédje, Magyar György úgy véli, a megrongált, szétszedett oszlopokat a fővárosnak kell helyreállítania és az önkormányzattól várnak „némi jóvátételet”, hatszázmillió forintos kárbiztosítéki letét formájában. Ahogy az ügyvéd fogalmaz: a főváros kötelessége a kárenyhítés, mert a Cityposternél folyamatosan jelentkeznek azok a hirdetők, akiknek a megrendelését a főváros hibájából nem tudják teljesíteni, tehát a hirdetők kárpótlása is a fővárost terheli.

Az oszlopgyőzelem mindenesetre stratégiai jelentőségű, hiszen a választási szabályok szerint egyedül a külterületi hirdetőcégeknek nem kell bevallaniuk, mennyi kedvezményt biztosítottak a pártoknak, így könnyen jó helyzetbe hozható egy politikai formáció. Már csak azért is, mivel az oszlopüzenetek talán a leghatékonyabbak egy választási kampányban, mióta a kereskedelmi média nem tehet közzé politikai hirdetéseket.

Ám mégis üröm vegyül Simicska örömébe, ugyanis egy másik „üzenőfelületen” megszoríthatják, új jobboldali rádió tört be az éterbe. A budapesti 105,9 MHz rádiós frekvencián megszólaló Karc FM főszerkesztője az a Gajdics Ottó, aki egy évvel ezelőtt akkor hagyta ott a Lánchíd Rádió főszerkesztői posztját, amikor kitört az Orbán–Simicska háború. A 105,9-es frekvencia Habony Árpád érdekeltsége (ahogy a 888. hu vagy a Magyar Idők is), tehát a Simicska-féle Lánchíd Rádió konkurense lesz.

Vidéki nyugalomra vágyik Simicska Lajos, így Veszprémbe költözött, illetve az onnan 15 kilométerre lévő Hárskúton is gyakori vendég. A veszprémi főtér egyik kétszintes műemlék épületét újíttatta fel, reggelente kifliért sétál. S szóba állt az egyik helyi lap újságírójával is. A meddig marad a városban kérdésre azt felelte: nem tudom, meddig élek.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!