Időközi országgyűlési képviselő-választást tartanak ma Budapesten, a 11-es számú egyéni választókerületben. Az Újpest nagy részét és Angyalföld északi részét lefedő körzetben Kiss Péter szocialista képviselő júliusi halála miatt kellett kiírni a voksolást.

A választási bizottság 13 jelöltet vett nyilvántartásba: öten függetlenként indulnak, van jelöltje a Fidesz–KDNP-nek, az MSZP-nek, a Jobbiknak, az LMP-nek, a Zöldek Pártjának, a Magyar Munkáspártnak, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának, valamint a Jólét és Szabadság Demokrata Közösségnek.

Az ellenzéki pártok azzal kampányolnak, hogy a Fidesz elveszítheti a kétharmados többségét, amennyiben itt és a Navracsics Tibor megürült helyére kiírt veszprémi szavazáson győznek. A Jobbik egy volt válogatott labdarúgót, az újpesti Urbán Flóriánt indítja, a baloldal jelöltjéről, a szocialista Horváth Imréről, aki nyugalmazott rendőrtiszt, a Magyar Nemzet korábban azt írta, hogy 30 évvel ezelőtt kiképzésen vett részt az orosz titkosszolgálatnál.

Címkék: Választás 2014

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!