-

 
VH, 2017. december 23.

Az ünnepek alatt változik a közösségi közlekedés –
Budapesten december 24-én a nappali járatok délután 4 óráig közlekednek, utána az éjszakai buszok szállítják az utasokat. Az utolsó metrók 15 és 16 óra között indulnak el a végállomásokról. December 25-én és 26-án a járatok a vasárnapi, ünnepnapi rend szerint közlekednek, december 27-től 30-ig a tanítási szünetben érvényes menetrend érvényes. Szilveszter éjjel nagyobb kapacitással, illetve sűrűbben közlekednek az éjszakai buszok és villamosok.


A parkolás december 22- től január 2-ig néhány kivétellel díjmentes lesz a fővárosban.


A MÁV vonatai december 24-én és 25-én az ünnepnapi, 26-án a vasárnapi közlekedési rend szerint járnak. December 31-én az ünnepnapi, január 1-jén pedig a vasárnapi ütem szerint közlekednek a vonatok.


A karácsonyi időszakban folyamatos lesz a betegellátás az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában működő intézményekben, kórházakban. A mentőszolgálat is teljes készenlétben áll: a mentőszolgálat 254 mentőállomásán csaknem ezerötszázan – mentőápolók, mentőgépkocsi- vezetők, mentőtisztek, mentőorvosok, mentésirányítók – teljesítenek majd szolgálatot.


A patikák ügyeleti rend szerint működnek. December 24-én a vasárnap is nyitva tartó gyógyszertárak általában 14 óráig tartanak nyitva. December 25-én, hétfőn, valamint 26-án, kedden kizárólag az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást. December 31- én, vasárnap a szokásos vasárnapi nyitva tartás szerint működnek a gyógyszertárak, míg január 1-jén csak az ügyeletes gyógyszertárakban szerezhetők be gyógyszerek.


December 24-én az üzletek legkésőbb 14 óráig tarthatnak nyitva, de a kereskedők dönthetnek arról is, hogy korábban zárnak, vagy ki sem nyitnak, december 25-26-án, valamint január 1-jén, újév napján azok az üzletek lehetnek nyitva, amelyek munkaszüneti napokon egyébként is üzemelnek. December 31-én szintén maguk határozhatják meg a nyitvatartás rendjét.

Címkék: szolgáltatás

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!