Polt Péter és Csányi Sándor közös vadászatáról akart többet megtudni Keller László 2004-ben – a volt közpénzügyi államtitkárt emiatt most gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség, hivatali visszaélés bűntettének alapos gyanúja miatt.

Hat éve az ügyészség kénytelen volt felfüggeszteni a nyomozást, mivel az Országgyűlés nem függesztette fel Keller mentelmi jogát, de most, éppen három nappal Polt Péter legfőbb ügyész újraválasztása után ismét elővették az ügyet. A főügyészség szerint Keller adatkérésnek sem a célja, sem a jogalapja nem volt feltüntetve a megkeresésekben, és a kérés önmagában sem volt jogszerű. A közpénzügyi államtitkárnak pedig olyan személyes adatok kerültek a birtokába, amelyek a rendszerezésükkel alkalmasak voltak szervezetek, személyek kapcsolati hálójának feltérképezésére, ezzel pedig az érintett személyeknek, szervezeteknek hátrányt – például bizalomvesztést – okozott az államtitkár.

2004-ben a HVG-ben megjelent írás szerint Polt Péter 2002 januárjában (amikor első főügyészi ciklusát töltötte) közösen vadászott Bártfai Bélával is, a Miniszterelnöki Hivatal akkori közigazgatási államtitkárával, aki ellen ez idő alatt már nyomozott a Polt vezette Legfőbb Ügyészség, később pedig vádat is emelt ellene hűtlen kezelés miatt (de a bíróság felmentette).

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!