Robbanás történt péntek reggel a nyugat-londoni Parsons Green metróállomáson egy utasokkal zsúfolt metrószerelvényen. Többen megsérültek, közülük néhányan égési sérülést szenvedtek.

  <h1>London, szeptember 15. - Fotó: Daniel Leal-Olivas, AFP</h1>-
  <h1>A gyanús csomagról készült felvétel</h1>-

London, szeptember 15. - Fotó: Daniel Leal-Olivas, AFP

- – Kép 1/2

A hatóságok terrorcselekményként kezelik az incidenst – jelentette a BBC. Lapzártánkkor annyit lehetett tudni, hogy egy fehér csomag robbant fel, és valóságos lángfal keletkezett az egyik metrókocsiban. Szemtanúk arról számoltak be, hogy mentősök az arcukon égési sérüléseket szenvedett utasokat láttak el a helyszínen.

A Scotland Yard hivatalos közlése szerint a robbanásnak nem volt súlyos sérültje.

Az interneten több helyen megosztott fotón – amelynek a hitelességét egyelőre nem lehet ellenőrizni – az egyik metrókocsi padlóján áruházi hűtőszatyorban elhelyezett, füstölgő fehér vödör látható. A vödörből kisebb lángnyelvek csapnak ki, és valószínűleg vezetékek is kilógnak belőle.

Nem sokkal a robbanás után állig felfegyverzett rendőrök, terrorelhárítók, mentők, valamint veszélyes anyagok semlegesítésére felkészített tűzoltók érkeztek a helyszínre. Bár hivatalosan nem erősítették meg, de állítólag egy második robbanószerkezetet is találtak a metróban, amelyet sikerült hatástalanítani. Ugyancsak nem hivatalos információ, hogy nem sokkal a robbanás után a rendőrök „egy késsel felfegyverzett férfit” üldöztek.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!