Szente Vajk színész, rendező, műsorvezető, 1981-ben született Orosházán. 2002-ben végzett a Nemzeti Színház színiakadémiáján. A debreceni Csokonai Színház tagja volt 2006-ig. Darabokat ír, rendez és játszik is több Madách Színház-beli előadásban, szerepelt a Casting minden és a Made in Hungaria című zenés filmekben. Az M1-en futó Magyarország, szeretlek! című vetélkedő műsorvezetője.

 
Fotó: MTI

1. Hol ébredne holnap a legszívesebben?
Egy Woody Allen-film éttermi jelenetében, ahol mindenki egyszerre beszél. Szép lassan abbahagynák a szöveget és átfordulnának rám, miközben éppen a takaró alól bújok ki. Ezek után Woody Allen belenézne a kamerába és így szólna: „Aki korán kel… az igen!”

2. Mi volt a legdurvább tinédzserkori lázadása?
Csak azért sem ittam alkoholt, bármennyire is megkövetelte volna a trend – hogy egy kétdecis vörösboros kólától úgy csináljak, mint aki fejre állt.

3. Melyik évszámot írná be egy időgépbe és miért?
1600, London. Megkukkantottam volna a Hamlet ősbemutatóját. A kor egyik legnagyobb színésze, Richard Burbage játszotta a főszerepet, és állítólag hat órán át tartott.

4. Van olyan film, könyv, darab, ami – úgy érzi – önről szól?
Hajaj! A Poligamy. Most mutattuk be a Madách Színházban.

5. Melyik film- vagy regényhős bőrébe bújna?
James Bond. Egyszer ki akarok lőni az órámból egy zsinórt, amivel felmászok egy falra. Szmokingban.

6. Mikor és min nevetett legutóbb annyira, hogy megfájdult az oldala?
A Csoportterápia felújítópróbáján. Ez életem első darabja, két éve írtuk. A próbán Simon Kornéllal megpróbáltuk lehetetlenné tenni, hogy Nagy Sanyi egyetlen viccet is elmondjon. Sikerrel jártunk.

7. Milyen munkát próbálna ki egy napra?
Carlos Slim lennék, a világ leggazdagabb embere. 70 „zsilliárd” dollárja van. Ebből egy nap alatt 69-et áldoznék a kultúrára és a környezetvédelemre. És örülhetne, hogy hagytam neki egyet.

8. Kivel kiabált legutóbb?
Azt hiszem, ötévesen Magyari János doktor bácsival egy injekció kapcsán.

9. Milyen történelmi vagy fiktív személlyel kávézna a legszívesebben?
Mostanában Széchenyi Istvánnal. Elolvastam a Stádiumot. Hinni kell, hogy a nehéz korszakokban is képesek lehetünk változtatni a gondolkodáson és a saját világunkon.

10. Egyetért a Szózat azon sorával, hogy „Itt élned, halnod kell”?
Igen, de mindeközben vihetjük a jó hírünket. Puskás Ferenc csodálatos magyar ember volt, külföldön élt, de a neve hallatán mindenki tudja, hozzánk tartozik.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!