18. Szemes Fesztivál, Balatonszemes, július 18-22.

A déli part egyik legösszművészetibbnek aposztrofált ingyenes fesztiválja idén is számtalan izgalmas zenei csemegével csalogatja Szemesre a környéken nyaralókat. Az ötnapos rendezvényen többek között fellép Szekeres Adrienn, a Mandel Quartet, a Folk Error, Ferenczi György és a Rackajam, a Gesarol, Csengeri Attila, valamint minden idők legnépszerűbb vámpírja, a Vámpírok bálján szíveket tipró Egyházi Géza. A zenepavilonban, a Baptista Imaházban, valamint a Balaton-parton felcsendülő koncertek mellett kiállítások és kézművesvásár is várja az érdeklődőket. A Vigadó július 19-én este 10 órakor a Vodku zenekar Cseh Tamás-estjével nyitja meg a rendezvénysorozatot, ahol minden nap más és más program – koncertek, filmvetítések, jóga óra, hangrezgés-terápia és relaxációs meditáció – várja a leginkább ellazulni vágyó érdeklődőket. Lesz fényfestés, latin nyárt idéző, borkóstolással megspékelt jazzkoncertek, valamint egy alapvetően gyerekeknek szánt, de a felnőtteknek is garantáltan izgalmas, Krimi a fesztiválon című játéksorozat, melyen a bátor Miss Marple-ok, Holmesok és Poirot-k egy színészek által összekutyult bűntény nyomába eredhetnek.


II. Balatour Nemzeti Kupa, Balatonföldvár, július 20-21.

Immáron második alkalommal csalogatja a tóra a családokat a Balatour Nemzeti Kupa és Vitorlás Családi Nap, melynek ezúttal Balatonföldvár ad otthont. A tavalyi nagy sikerre és a jelentkezők szépen alakuló számára való tekintettel a rendezvény máris kétnaposra duzzadt – a hétvégi vitorlásviadal hangulatát egy fergetegesnek ígért Roy és Ádám koncerttel kívánják megalapozni a szervezők, melyet később a magát spirituális gyógyítóként, mentalistaként (bármit is jelentsen ez) és tisztánlátóként aposztrofáló illuzionista, Christian Panthera próbál majd meg überelni.


Csopaki Fröccsfesztivál, július 19-22.

„Kőművesek”, „házmesterek”, „háziurak” és „polgármesterek” találkozóját tartják július végén Csopakon, ahol a csapból is bor, no meg egy kis szóda folyik majd. A sóherfröccsözők jó nagy maflást kapnak, felbukkan Krúdy, és virtuálisan, no meg persze posztumusz lép egy-két hosszút Puskás öcsi bácsi is. A fesztivál az immár hagyományossá vált Csopak Hangja karaokeverseny első fordulójával indul, ahol bárki megcsillogtathatja énektudását. Vigyázat, a fülek és az emberiség ellen elkövetett bűnökért szombat délelőtt a VIII. Csopaki Parti Ulti Party bűnbarlangjában kell megfizetnie a kártyalapokat jól forgató csalogányoknak.


Fonyódi Sörnapok, július 20-21.

Idén már hatodik alkalommal rendezik meg a Fonyódi Sörnapokat, melyet, mint az elmúlt években mindig, most is egy hatalmas söröshordó csapra verésével nyitnak meg a szervezők. A fesztivál programjai között, legnépszerűbb napirendi pontként, szerepel egy kedvcsináló in - gyensörosztási akció, egy kizárólag nagykutyáknak való sörivóverseny, valamint egy kevésbé finom, ám annál látványosabb sörhableány- és sörlovagválasztás, melyen csakis a sör(s) dönti el, ki lesz az év malátakirálynője és kukoricakirálya.


Zamárdi Utcafesztivál, július 18-22.

Az évek óta megrendezett, mostanra már nemzetközi hírűvé vált fesztivál öt estéjén közel száz muzsikus, utcazenész és alkalmilag verbuválódott együttes szórakoztatja a zenebona ellenére is a közterekre merészkedő járókelőket. A színes zenei kavalkádban a szokásos könnyűzenei műfajok mellett felüti a fejét egy kevés klasszikus- és népzene, valamin a 21. századi new wawe egy-egy kinek fülsértő, másnak fület simogató kísérlete is. A rendezvényhez évek óta Hévíz és Zalakaros is csatlakozik, ahol további 100 művész „csinálja” öt napon át a fesztivált.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!