EZT LÁTNI KELL! - FOTELBÓL

 
 

EZT LÁTNI KELL! 
Országjáró körútra indult a Petőfi Irodalmi Múzeum Arany-busza, amely valójában nem más, mint egy a 200 éve született Arany Jánost népszerűsítő, buszbelsőben megrendezett utazó kiállítás. A tárlat versek, képek, relikviamásolatok, manuális játékok és interaktív, digitális eszközök segítségével mutatja be az Arany-életművet.
Többnyire olyan vidékeken – apró falvaktól a Kárpát-medence legtávolabbi, határon túli csücskeiig –, ahol az ott élőknek, leginkább az iskolásoknak esélyük sincs rá, hogy a magyarórákon kívül máshol is találkozzanak Ágnes asszonnyal vagy Szondi két apródjával. Nyáron, a vidéki fesztiválokon érdemes utánakérdezni, nem áll-e valahol egy közeli parkolóban Pázmán lovag és Edward király, ősztől pedig iskolák udvarára, művelődési házak, múzeumok kertjébe költözik be időlegesen az Arany-járat. A buszra bárki ingyen felszállhat, és a parkolóhelyet biztosító intézményektől is csak áramot kér a PIM.

FOTELBÓL 
Johnny Depp maximum az Arizonai álmodozókban volt annyira sármos, mint amilyen ebben a kicsit romantikus, kicsit vicces drámai filmben. Benny és a kissé kótyagos húga, Joon kártyán nyerik meg a fa tetején gubbasztó, különös Samet, aki úgy utánozza Buster Keatont és Charlie Chaplint, mintha bizony nem is Johnny Depp, hanem ifjabb Sherlock vagy A kölyök lenne a húszas évekből.
Benny és Joon, amerikai romantikus vígjáték, 1993,
98 perc. Rendező: Jeremiah S. Chechik.
Filmcafe, július 16., vasárnap, 12.10.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!